Συλλήψεις για τη δολοφονία του ζεύγους Κορφιάτη

Δεκαεξάχρονος σκοτώνει κατά λάθος τον θείο του στο κυνήγι

Στη σύλληψη έξι ατόμων προχώρησε τη νύχτα η ΕΛΑΣ για τη δολοφονία της συζύγου Ζακυνθινού επιχειρηματία που έγινε πέρσι, αλλά και του ίδιου του επιχειρηματία ένα χρόνο αργότερα. Συγκεκριμένα, άγνωστοι με μοτοσικλέτα είχαν πυροβολήσει πέρσι τον Διονύσιο Κορφιάτη και την σύζυγό του, με αποτέλεσμα να σκοτώσουν εκείνην και να τραυματίσουν σοβαρά τον άνδρα. Ο Κορφιάτης έπεσε νεκρός σε ενέδρα θανάτου τον περασμένο μήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες έγιναν τρεις συλλήψεις στη Ζάκυνθο, μία στον Πύργο και δύο στην Αθήνα.

Η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. έγινε σε όλη τη Ζάκυνθο, υπό άκρα μυστικότητα και μεταξύ των συλληφθέντων είναι και άνδρας που εργαζόταν ως σωματοφύλακας σε εφοπλιστή.  Συνολικά Εγιναν έξι προσαγωγές που μπορούν να μετατραπούν σε συλλήψεις  Οι συλληφθέντες μεταφέρθηκαν με σκάφος του Λιμενικού Σώματος στην Κυλλήνη και από εκεί,  στη ΓΑΔΑ, στην Αθήνα. Όταν είχε γίνει η πρώτη απόπειρα δολοφονίας εναντίον του, εκείνην κατά την οποία φονεύθηκε η 37χρονη Χριστίνα-Θωμαϊδα Κλουτσινιώτη, ο 58χρονος Κορφιάτης είχε δώσει κατάθεση στην οποία κατονόμαζε τον σωματοφύλακα του εφοπλιστή και ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Ως φυσικό αυτουργό, δράστη της δολοφονίας της συζύγου μου και της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος μου, αναγνώρισα πέραν πάσης αμφιβολίας, από φωτογραφίες των δραστών προερχόμενες από κάμερες της περιοχής, επιδειχθείσες σε εμένα από την Αστυνομία τον …… Η αναμφίβολη αναγνώριση του ως άνω ατόμου οφείλεται στον ιδιαίτερο σωματότυπο του και άλλα χαρακτηριστικά που με καθιστούν απόλυτα βέβαιο πως το πρόσωπο που μας πυροβόλησε είναι ο μηνυόμενος (αναφέρει όνομα)». Επισης είχε αναγνωρίσει και τον οδηγό της μοτοσικλέτας των δραστών. Τότε ο Κορφιάτης είχε αναφερθεί και στις διαφορές που ειχε από χρόνια με τους δύο δράστες. Οι δράστες τότε είχαν διαφύγει με σκάφος εφοπλιστή.

Ο Κορφιάτης, που είχε ξενοδοχείο και επιχείρηση ενοικίασης σκαφών, εγγράφως είχε καταγγείλει στις αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές ότι η «ντόπια μαφία που δρα στο νησί με εγκέφαλο υπαστυνόμο της Ασφάλειας Ζακύνθου, έχει αναθέσει νέο συμβόλαιο θανάτου σε βάρος του με τον ίδιο εκτελεστή, όπως εξάλλου είχε συμβεί άλλες δυο φορές στο παρελθόν και πριν την ενέδρα όπου έχασε την ζωή της η σύζυγός μου». Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος ο Κορφιάτης έπεσε νεκρός σε ενέδρα θανάτου στο κέντρο της Ζακύνθου στις 7 Μαΐου, όταν τον γάζωσαν με 19 σφαίρες.

Περιπέτειες με δικαστήρια

Ο επιχειρηματίας είχε καταδικασθεί και ο ίδιος πριν από λίγα χρόνια από το Τριμελές Εφετείο Πατρών, σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση, γιατί σε κατάλυμα του, είχαν βρεθεί όπλα κι άλλα παράνομα υλικά που σχετίζονταν με την δράση Αλβανών ποινικών που είχαν κατηγορηθεί για ληστείες στο νησί της Ζακύνθου. Το 2004 είχε κατηγορηθεί και αθωωθεί ως ο ηθικός αυτουργός για την δολοφονία της “βασίλισσας” των οίκων ανοχής Βάϊας Ζήση στο ανοιχτό γκαράζ της πολυκατοικίας της στη Γκράβα.Το δικαστήριο με ομόφωνη απόφαση του αθώωσε τον Ζακυνθινό επιχειρηματία. Οι έρευνες είχαν στραφεί τότε προς το πρόσωπο του διότι οι δυο τους είχαν προχωρήσει συνεταιρικά στην αγορά ενός ξενοδοχείου την περίοδο εκείνη.

Πριν από περίπου δυο χρόνια, ο Κορφιάτης είχε ενημερώσει την αντιτρομοκρατική υπηρεσία για κύκλωμα αλλοδαπών ποινικών, που θα προχωρούσαν σε ανατινάξεις ΑΤΜ στη Ζάκυνθο, κάτι που επιβεβαιώθηκε στη συνέχεια, όταν έγιναν οι επιθέσεις αυτές τόσο στο αεροδρόμιο όσο και σε άλλα σημεία του νησιού. Επισης το 2016 ήταν βασικός μάρτυρας κατηγορίας για ληστεία σε βάρος του γνωστού επιχειρηματία και μετέπειτα δημάρχου του νησιού Νικήτα Αρετάκη με λεία 550.000 ευρώ. Τότε καταδικάστηκε ως φυσικός αυτουργός ένας Αλβανός αλλά και σε 20 χρόνια κάθειρξη ως ηθικός αυτουργός, ένας πρώην αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. που σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε ο Κορφιάτης ήταν και ο οργανωτής της ληστείας. Ο Αρετάκης κουβαλούσε το υπέρογκο ποσό σε μια τσάντα που του άρπαξε μέρα μεσημέρι ο Αλβανός.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι