Συμφωνία των ελληνικών εταιρειών φυσικού αερίου με Gazprom λέει το RIA

Συμφωνία των ελληνικών εταιρειών φυσικού αερίου με Gazprom λέει το RIA,

H Ελλάδα δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα στην προμήθεια φυσικού αερίου από τη Ρωσία, καθώς όλες οι ελληνικές εταιρείες συμφώνησαν με τη Gazprom, να πληρώνουν με το νέο σύστημα μετατροπής ευρώ και δολαρίων σε ρούβλια, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

«Όλες οι ελληνικές εταιρείες-αγοραστές στράφηκαν στην αποπληρωμή σε ρούβλια», είπε η πηγή της οποίας δεν αποκαλύπτεται η ακριβής αρμοδιότητα ή το όνομά. Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με όσα αναφέρει το δημοσίευμα, δεν πρόκειται να υπάρξει διακοπή των προμηθειών ρωσικού αερίου προς την Ελλάδα.

«Η προθεσμία πληρωμής για τις προμήθειες φυσικού αερίου του Απριλίου είναι η 25η Μαΐου. Είναι απαραίτητο τα χρήματα να πιστωθούν σε ειδικό λογαριασμό στις 23 Μαΐου καθώς χρειάζονται δύο ημέρες για να μετατραπούν σε ρούβλια και να μεταφερθούν τα χρήματα από τον έναν λογαριασμό στον άλλο. Για αυτό, η πληρωμή σε ευρώ πρέπει να ληφθεί στις 23 Μαΐου», σύμφωνα με το RIA.

Η ΔΕΠΑ ολοκλήρωσε εχθές την πληρωμή της Gazprom για τις προμήθειες φυσικού αερίου του Απριλίου, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Η συναλλαγή, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έγινε ακολουθώντας τις κατευθυντήριες οδηγίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που δόθηκαν στις 19 Μαΐου, διασφαλίζοντας απολύτως ότι δεν παραβιάζεται το διεθνές πλαίσιο των κυρώσεων και οι αποφάσεις της ΕΕ. Η πληρωμή πραγματοποιήθηκε σε ευρώ, κατόπιν συνεργασίας με την Gazprom, και είναι απολύτως ασφαλής.

Με το νέο σύστημα πληρωμής, οι εταιρείες εισαγωγής ρωσικού αερίου θα πρέπει να ανοίξουν δύο λογαριασμούς στην Gazprombank. Στη συνέχεια, οι εταιρείες καταθέτουν τα χρήματα στον πρώτο λογαριασμό, με το νόμισμα που προβλέπεται από το συμβόλαιο με την Gazprom. Στη συνέχεια, δίνουν την άδεια η Gazprombank να μετατρέψει το εν λόγω κεφάλαιο σε ρούβλια στο χρηματιστήριο της Μόσχας και να καταθέσει το ποσό στο δεύτερο λογαριασμό της Gazprom.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι