Συμμετοχή Μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού στην άσκηση NOBLE DINA 2021

Θρίλερ με εμβολισμό σκάφους του Λιμενικού από τουρκική ακταιωρό

Από τη Δευτέρα 08 έως την Τετάρτη 10 Μαρτίου 2021, διεξήχθη η πολυεθνική άσκηση “NOBLE DINA 2021” στη θαλάσσια περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, με συμμετοχή ναυτικών μονάδων από την Ελλάδα, τη Γαλλία, το Ισραήλ και την Κύπρο.

Το Πολεμικό Ναυτικό συμμετείχε στην άσκηση με τη Φρεγάτα (Φ/Γ) «ΑΔΡΙΑΣ», το Ταχύ Περιπολικό Κατευθυνομένων Βλημάτων (ΤΠΚ) «ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ», το Υποβρύχιο (Υ/Β) «ΠΙΠΙΝΟΣ», ένα Ελικόπτερο (Ε/Π) και ένα Αεροσκάφος Ναυτικών Επιχειρήσεων (ΑΦΝΕ). Κατά την εν λόγω άσκηση πραγματοποιήθηκαν πολλαπλά εκπαιδευτικά αντικείμενα με έμφαση στον ανθυποβρυχιακό πόλεμο, στη σύνθεση κοινής επιχειρησιακής εικόνας, τον πόλεμο επιφανείας, την έρευνα και διάσωση καθώς και την παροχή ιατρικής περίθαλψης. Η άσκηση συνέβαλε στην προαγωγή του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, μαχητικής ικανότητας και συνεργασίας των συμμετεχόντων.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι