Συμμετοχή ρωσικών πολεμικών σε Νατοϊκή άσκηση μετά από σχεδόν 10 έτη

Θρίλερ με εμβολισμό σκάφους του Λιμενικού από τουρκική ακταιωρό

Ρωσικά πλοία θα λάβουν μέρος, για πρώτη φορά εδώ και περίπου δέκα χρόνια, σε κοινή άσκηση με τα έθνη του ΝΑΤΟ, μεταξύ των οποίων οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και το Ηνωμένο Βασίλειο. Η στρατιωτική άσκηση θα διοργανωθεί τον Φεβρουάριο σε περιοχή ανοιχτά του Πακιστάν.

Η τελευταία φορά που το ρωσικό πολεμικό ναυτικό συμμετείχε σε κοινή άσκηση με το ΝΑΤΟ ήταν το 2011 με την άσκηση Bold Monarch, η οποία έλαβε χώρα στα νότια της Ισπανίας. «Η άσκηση AMAN-2021 θα ενώσει πλοία του ναυτικού Πακιστάν και Ρωσίας, των ΗΠΑ, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Κίνας, της Ιαπωνίας, των τουρκικών ναυτικών δυνάμεων, του ναυτικού των Φιλιππίνων, του βασιλικού ναυτικού της Μαλαισίας, του ναυτικού της Σρι Λάνκα και της Ινδονησία». Από ρωσικής πλευράς θα συμμετάσχουν μία φρεγάτα, ένα περιπολικό σκάφος, ένα ρυμουλκό διάσωσης, μια μονάδα θαλάσσιου σώματος, μια ομάδα εκκαθάρισης ναρκών και ένα ελικόπτερο με βάση στη θάλασσα.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι