Συμμορία 30 (!) ανηλίκων μαχαίρωσε δύο αγόρια για κινητά

Δεκαεξάχρονος σκοτώνει κατά λάθος τον θείο του στο κυνήγι

Οι άγνωστοι που επιτέθηκαν σε 16χρονο και 17χρονο στην Αργυρούπολη για να τους ληστεύσουν, είναι τελικά συμμορία ανηλίκων.

Οι δράστες μαχαίρωσαν τον 17χρονο και έδειραν ανηλεώς τον 16χρονο προκειμένου να αρπάξουν τα κινητά των αγοριών και το χαρτζιλίκι τους.  Η Αστυνομία ταυτοποίησε τους τρεις από τους δράστες και αναζητούνται.

Το επεισόδιο σημειώθηκε χθες λίγο πριν από τις 7 μ.μ. όταν μεγάλη ομάδα περίπου 30 νεαρών εμφανίστηκε στην Αργυρούπολη προερχομένη από την Άνω Γλυφάδα. Κοντά στην πλατεία Έλενας Βενιζέλου ξυλοκόπησαν έναν 16χρονο για να του αρπάξουν το κινητό του και δέκα λεπτά αργότερα εντόπισαν έναν 17χρονο που τον μαχαίρωσαν για να τον ληστέψουν. Ο έφηβος διακομίσθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Γεννηματας όπου οι γιατροί του έκαναν ράμματα και ειναι εκτός κινδύνου.

Κατόπιν εορτής

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής κ. Γιώργος Καλλιακμάνης έδωσε συνέντευξη στο protothema.gr, και σχολίασε ότι  «η παραβατικότητα των ανηλίκων χρόνο με το χρόνο αυξάνει επικίνδυνα. Η αστυνομία θεσμικά έχει δημιουργήσει το πλαίσιο, έτσι ώστε να μπορεί να αντιμετωπίσει περιστατικά που σχετίζονται με την εγκληματικότητα αυτών των ηλικιών. Όμως, όταν επεμβαίνει η ελληνική αστυνομία, είναι πλέον αργά, διότι η γενεσιουργός αιτία σχετίζεται με την οικογένεια, την παιδεία, αλλά και άλλους κοινωνικούς παράγοντες, που θα πρέπει η πολιτεία να λάβει σοβαρά υπ’ όψιν της, προκειμένου να είναι θέση να αντιμετωπίσει αυτή την σύγχρονη πραγματικότητα».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι