Συναγερμός από κρούσματα στο Δαφνί

Πρωτοβουλία της περιφέρειας Αττικής για Δίκτυο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

Συναγερμό σήμαναν στις υγειονομικές Αρχές τα κρούσματα κορονοϊού στο Γηροψυχιατρικό τμήμα στο Δαφνί. Στο τμήμα αυτό νοσηλεύονται 22 ηλικιωμένοι ασθενείς και υπάρχει έντονη ανησυχία.

Σύμφωνα με τον πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκο, στο Γηροψυχιατρικό τμήμα που νοσηλεύονται ηλικιωμένοι ψυχικά ασθενείς βρέθηκαν δέκα ασθενείς να νοσούν από κοροναϊο και έξι εργαζόμενοι. Οι επτά ασθενείς νοσηλεύονται στα νοσοκομεία Γεννηματάς, Παμμακάριστος και Αττικό και οι τρεις στη παθολογική του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου.

Να σημειωθεί ότι η ιχνηλάτηση συνεχίζεται. Αναφορικά με το νοσοκομείο του Βόλου και για το πρόβλημα με τους νεκρούς, ο κ. Γιαννάκος ανέφερε ότι ο νεκροθάλαμος του νοσοκομείου έχει έξι αναμονές. Σε μία βρίσκεται νεκρός ένα μήνα που είναι κοινωνικό περιστατικό.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει ότι οι νεκροί για να ταφούν πρέπει να μεσολαβήσουν 12 ώρες από το θάνατο και κηδείες γίνονται μέχρι 4 μ.μ. Στο νοσοκομείο του Βόλου νοσηλεύονται 91 περιστατικά κορονοϊου στις κλινικές και οχτώ στη ΜΕΘ στις 8 κλίνες. Την μια ημέρα προχθές πέθαναν 11 και χθες έξι ασθενείς με κορονοϊο.

Συνεχίζεται η εκκένωση της ιδιωτικής κλινικής

Συνεχίζεται η εκκένωση της ιδιωτικής κλινικής Σαραφιανός, στη Θεσσαλονίκη, η οποία επιτάχθηκε, μετά από απόφαση του υπουργείου Υγείας, λόγω της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στην πόλη και της πίεσης που δέχεται το Σύστημα Υγείας.

Από νωρίς το πρωί ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ μεταφέρουν τους ασθενείς είτε στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, είτε σε άλλες ιδιωτικές κλινικές. Σημειώνεται ότι κάποιοι από τους ασθενείς της συγκεκριμένης κλινικής είχαν μεταφερθεί εκεί από νοσοκομεία πριν από περίπου μια εβδομάδα.

Η εκκένωση της ιδιωτικής κλινικής πραγματοποιείται παρουσία του Διοικητή της 3ης ΥΠΕ Παναγιώτη Μπογιατζίδη. Στη συγκεκριμένη κλινική νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή περίπου 50 ασθενείς οι οποίοι σταδιακά θα διακομιστούν σε άλλες δομές υγείας, ενώ εξυπηρετούνται 25 νεφροπαθείς που κάνουν μέρα παρά μέρα αιμοκάθαρση. Η αρμόδια ΥΠΕ θα αναλάβει την παροχή του κατάλληλου υγειονομικού υλικού, ενώ το υπουργείο Υγείας θα φροντίσει για την κάλυψη των αναγκών σε οξυγόνο.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι