Συναγερμός στη Ραφήνα για πλοίο με κρούσματα από την Ίο (upd)

Πυροβολισμοί με τραυματία στη Γλυφάδα

Συναγερμός σήμανε στο λιμάνι της Ραφήνας καθώς στο πλοίο Super Express, που προερχόταν από την Ίο, επέβαιναν έφηβοι με ύποπτα κρούσματα κορονοϊού. Το πλοίο κατέπλευσε χθες στις 20:30 στο λιμάνι της Ραφήνας και πολλοί έφηβοι παρελήφθησαν από τους γονείς τους, καθώς σημειώθηκε (από πάρτι) έξαρση κρουσμάτων στο νησί.

Συγκεκριμένα, μια πολύ μεγάλη εφηβική συντροφιά (ίσως συμμαθητών) είχε πάει στην Ίο για διακοπές. Εκεί τα παιδιά γνωρίστηκαν και με άλλους νεαρούς και νεαρές και συμμετείχαν σε πάρτι. Σε αυτό όμως σημειώθηκε υπερμετάδοση. Μετά το πάρτι κάποιοι εμφάνισαν συμπτώματα και άρχισαν τα μαζικά self test. Όσα παιδιά παρουσίασαν συμπτώματα και είχαν θετικό τεστ έμειναν αναγκαστικά στην Ίο, ενώ οι περίπου 70 επαφές τους πήραν το καράβι και γύρισαν άρον-άρον στην Αθήνα μέσω Ραφήνας.

Ραφήνα: Συναγερμός στο λιμάνι για δεκάδες ύποπτα κρούσματα σε πλοίο από την Ιο

Το δρομολόγιο δεν έμοιαζε με κανένα άλλο, καθώς δεκάδες έφηβοι κρατήθηκαν σε καραντίνα σε ειδικό χώρο. Όταν έφθασαν στη Ραφήνα είχε ήδη ειδοποιηθεί ο ΕΟΔΥ και είχε στείλει εκεί κλιμάκιο, που υπέβαλε τα παιδιά σε rapid test στον Οργανισμό Λιμένος Ραφήνας.

Τα παιδιά έβγαιναν ανά δεκάδες από το Super Express και οδηγούνταν από προσωπικό του ΕΟΔΥ που φορούσε ειδικές στολές στον χώρο ελέγχου για το τεστ. Συναγερμός σήμανε και για το Λιμενικό αλλά και την Αστυνομία, καθώς ένστολοι βρέθηκαν αμέσως στο λιμάνι. Δεκάδες ΙΧ με τους γονείς των εκδρομέων περίμεναν τα παιδιά τους για να τα παραλάβουν και να τα μεταφέρουν σπίτι για καραντίνα. Εν συνεχεία, άρχισε η απολύμανση του πλοίου που αναχώρησε σήμερα με μια ώρα καθυστέρηση.

Από την δειγματοληψία στα 70 άτομα, προέκυψαν 17 κρούσματα και σχολιάζοντας το γεγονός ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας αναφέρθηκε στη μεγάλη σημασία που έχει η τήρηση των υγειονομικών κανόνων και η χρήση μάσκας, αν και αυτή στους ανοιχτούς χώρους ουσιαστικά με κυβερνητική απόφαση και τη σύμφωνη γνώμη της επιτροπής των ειδικών, καταργήθηκε.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι