Συνάντηση Μητσοτάκη-Χάρις: Τα όσα συζητήθηκαν

συνάντηση Μητσοτάκη-Χάρις

Ολοκληρώθηκε σύμφωνα με τις πληροφορίες η συνάντηση Μητσοτάκη-Χάρις στο περιθώριο της 58ης Διάσκεψης Ασφαλείας του Μονάχου. Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι στην ατζέντα της συζήτησης βρέθηκε όλο το φάσμα των ελληνοαμερικανικών σχέσεων, τονίζοντας μάλιστα ότι βρίσκονται στο καλύτερο επίπεδο από ποτέ.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός ενημέρωσε την Αμερικανή αντιπρόεδρο και για την πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης να φέρει εντός των επόμενων εβδομάδων στη Βουλή προς ψήφιση την τροποποίηση της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας (MDCA) μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ αναφέρθηκαν και στο ενδεχόμενο στενότερης συνεργασίας των δύο χωρών στον αμυντικό τομέα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φέρεται να ενημέρωσε την Κάμαλα Χάρις και για τις πρόσφατες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και την ευρύτερη περιοχή, αναφέροντας βέβαια τον γενικευμένο κίνδυνο αποσταθεροποίησης λόγω της τουρκικής προκλητικότητας. Κατά τη συνάντηση Μητσοτάκη-Χάρις, οι δύο ηγέτες αντάλλαξαν επίσης απόψεις για το φλέγον θέμα των ημερών, δηλαδή το Ουκρανικό.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι