Συνάντηση Μητσοτάκη – Μάας… αντικείμενο, φυσικά, η Τουρκία

Εξώδικο του Δοξιάδη στον Καλπαδάκη – Δεν κατασκεύασα κανένα ψεύδος

Με τον υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας, Χάικο Μάας, συναντήθηκε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, πριν ακολουθήσουν επαφές του Μάας με τον Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Δένδια. Στο πλαίσιο της συνάντησης Μητσοτάκη – Μάας τονίστηκε η ανάγκη αποκλιμάκωσης της τουρκικής προκλητικότητας ώστε να μειωθεί η ένταση στην περιοχή.

Σύμφωνα με την κυβερνητικές πηγές, η πρωτοβουλία της Γερμανίας ως προεδρεύουσας χώρας της Ε.Ε. συμβάλει θετικά σε αυτή την κατεύθυνση. Υπενθυμίζεται ότι ο Χάικο Μάας πραγματοποιεί σήμερα επίσκεψη σε Ελλάδα και Τουρκία, με τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο να βρίσκονται στην ατζέντα των επαφών του Γερμανού υπουργού.

Στις συνομιλίες του Χάικο Μάας με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, επί τάπητος θα βρεθούν, εκτός από την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, οι σχέσεις ΕΕ-Ρωσίας και η κατάσταση στη Λιβύη, ενόψει της συνάντησης «Gymnich» των Ευρωπαίων υπουργών Εξωτερικών που θα πραγματοποιηθεί στο Βερολίνο στις 27 και 28 Αυγούστου.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι