Συνεχίζεται το χάος στο αεροδρόμιο της Καμπούλ

Συνεχίζεται το χάος στο αεροδρόμιο της Καμπούλ

Το ισλαμικό κίνημα των Ταλιμπάν, που αποπειράται να παρουσιάσει ένα πιο μετριοπαθές πρόσωπο, ανακοίνωσε πως εντός των επόμενων βδομάδων θα παρουσιάσει ένα νέο πλαίσιο διακυβέρνησης για το Αφγανιστάν. Την ίδια στιγμή συνεχίζει και επικρατεί χάος στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, με χιλιάδες Αφγανούς να προσπαθούν να φύγουν από την χώρα από τη στιγμή που οι Ταλιμπάν ανέλαβαν τον έλεγχο της πρωτεύουσας.

Στα πλάνα που τραβήχτηκαν από τη βόρεια πύλη του αεροδρομίου Χαμίντ Καρζάι φαίνονται οικογένειες να έχουν πέσει στο έδαφος την ώρα που οι συγκεντρωμένοι απομακρύνονταν από τις πύλες εισόδου. Για να γίνει αυτό οι στρατιώτες έριξαν καπνογόνα και πυροβόλησαν στο αέρα. To αποτέλεσμα ήταν πολλά παιδιά να ποδοπατηθούν, φωνάζοντας απεγνωσμένα για βοήθεια.

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι