Συνεκπαίδευση Πολεμικού Ναυτικού με ΝΑΤΟ

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η συνεκπαίδευση πλοίων του Στόλου με μονάδες της μόνιμης συμμαχικής ναυτικής δύναμης 2 (Standing NΑΤΟ Maritime Group Two – SNMG2) με τη συμμετοχή αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας, που εξελίχθηκε στη θαλάσσια περιοχή του Μυρτώου πελάγους.

Συγκεκριμένα, στην συνεκπαίδευση συμμετείχαν η φρεγάτα ΣΑΛΑΜΙΣ, η πυραυλάκατος ΜΥΚΟΝΙΟΣ, το υποβρύχιο ΩΚΕΑΝΟΣ και αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας και από πλευράς νατοϊκής ναυτικής δύναμης η ολλανδική φρεγάτα HNLMS EVERTSEN, η καναδική φρεγάτα HMCS TORONTO, ισπανική φρεγάτα ESPS SANTA MARIA, η τουρκική φρεγάτα TCG GELIBOLU και το γαλλικό πλοίο Διοικήσεως και ανεφοδιασμού FS VAR).

Η συνεκπαίδευση συνέβαλε στην ενίσχυση της επιχειρησιακής και μαχητικής ικανότητας και ετοιμότητας καθώς και στην προαγωγή του επιπέδου της συνεργασίας μεταξύ των συμμετεχόντων σε συμμαχικό επίπεδο, αναφέρει σχετική ανακοίνωση του ΓΕΝ.

  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι