Συνελήφθη με έξι αρχαίους αμφορείς στην κατοχή του

Συνελήφθη με έξι αρχαίους αμφορείς στην κατοχή του

Συνελήφθη χθες το πρωί στο νησί της Καλύμνου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Καλυμνίων, 61χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για παράβαση της νομοθεσίας περί «Προστασίας Αρχαιοτήτων και της εν γένει Πολιτιστικής κληρονομιάς» και «Εθνικού Τελωνιακού Κώδικα».

Ειδικότερα, στο πλαίσιο έρευνας που πραγματοποιήθηκε στην κατοικία του 61χρονου, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν, έξι πήλινοι αμφορείς, οι οποίοι εκτιμάται ότι ανήκουν χρονολογικά στη βυζαντινή και ελληνιστική περίοδο.

Οι αμφορείς κατασχέθηκαν και φυλάσσονται προκειμένου να παραδοθούν στις αρμόδιες Υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού για περαιτέρω αξιολόγηση. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κω.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι