Συνελήφθη ο Ναβάλνι μετά την άφιξή του στη Μόσχα – Διαμαρτύρεται ο Σαρλ Μισέλ

Συνελήφθη ο Ναβάλνι μετά την άφιξή του στη Μόσχα – Διαμαρτύρεται ο Σαρλ Μισέλ

Υπό κράτηση τέθηκε, όπως αναμενόταν, ο επικριτής του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι λίγη ώρα αφότου το αεροσκάφος στο οποίο επέβαινε με τη σύζυγό του, προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Σερεμέτιεβο της Μόσχας.

Την έντονη αντίδρασή της στη σύλληψή του εξέφρασε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, που γράφει για «απαράδεκτη κίνηση και ζητεί από τις ρωσικές αρχές να απελευθερώσουν τον κρατούμενο.

Σύμφωνα με τους δημοσιογράφους που επέβαιναν στο αεροσκάφος που απογειώθηκε από το Βερολίνο, ο πιλότος ανέφερε αρχικά καθυστέρηση προσγείωσης 30 λεπτών εξαιτίας «τεχνικού προβλήματος». Στην συνέχεια, ανακοίνωσε ότι το αεροσκάφος θα προσγειωθεί στο αεροδρόμιο Σερεμέτιεβο, και όχι στο αεροδρόμιο Βνούκοβο, όπου τον Αλεξέι Ναβάλνι περίμεναν οι υποστηρικτές του και ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας.

Ο Ναβάλνι, που ελπίζει σε μια επιτυχία στις βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου, αντιμετωπίζει ενδεχομένως πρόβλημα σε άλλες τρεις ποινικές υποθέσεις εις βάρος του για απάτη, που έχουν όλες πολιτικά κίνητρα όπως ο ίδιος υποστηρίζει. Εις βάρος του υπάρχουν καταδικαστικές αποφάσεις και ήταν υποχρεωμένος λόγω αυτών να δίνει το “παρών” σε αστυνομικό τμήμα του δήμου κατοικίας του. Πριν από ένα μήνα η Ρωσία του ζήτησε, αφού ανέρρωσε στο γερμανικό νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν, να επιστρέψει στην χώρα, γιατί αν δεν έδινε το “παρών” εγκαίρως όπως όφειλε, θα κηρυσσόταν πλέον φυγόδικος.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι