Συνελήφθησαν οι τρεις από τους πέντε δραπέτες στην Κρήτη

Βραυρώνα: Δύο τραυματίες από έκρηξη

Συνελήφθησαν, σύμφωνα με πληροφορίες της ενημερωτικής ιστοσελίδας Creta24, τρεις από τους πέντε βαρυποινίτες κρατούμενους που απέδρασαν από το κρατητήριο της αστυνομικής διεύθυνσης Χανίων σήμερα τα χαράματα, παραβιάζοντας τα κάγκελα της τουαλέτας. Εντοπίστηκαν, συγκεκριμένα, στο κέντρο του Ηρακλείου και συνελήφθησαν από Ειδικές Δυνάμεις της Αστυνομίας.

Το όχημα που είχαν χρησιμοποιήσει βρέθηκε στην περιοχή της Χανιώπορτας από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Για την απόδραση των πέντε βαρυποινιτών τέθηκαν σε διαθεσιμότητα τρεις αστυνομικοί του Τμήματος Μεταγωγών Δικαστηρίων Χανίων.

Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας διατάχθηκε μάλιστα η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, σε βάρος συνολικά πέντε αστυνομικών του συγκεκριμένου Τμήματος, ενώ ταυτόχρονα για τρεις από αυτούς (έναν αξιωματικό και δύο κατώτερους), ελήφθη το διοικητικό μέτρο της διαθεσιμότητας.

Οι δραπέτες φέρονται να κινήθηκαν βάσει οργανωμένου σχεδίου και κατάφεραν να λυγίσουν τα κάγκελα του κρατητηρίου χρησιμοποιώντας σιδερένιο λοστό. Δραπέτευσαν με ένα βανάκι και εν συνεχεία χρησιμοποίησαν ένα κλεμμένο ΙΧ – βρέθηκαν και τα δύο.  Οι πέντε δραπέτες είχαν καταδικαστεί για ανθρωποκτονίες, ληστεία μετά φόνου, ναρκεμπόριο και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

Πρόκειται για τέσσερις Αλβανούς και έναν Πακιστανό, που είχαν μεταχθεί στα Χανιά το πρωί του Σαββάτου και δραπέτευσαν τα ξημερώματα της Δευτέρας. Ο 35χρονος Πακιστανός είχε καταδικαστεί για ανθρωποκτονίες κατά συρροή, ο 43χρονος Αλβανός για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ληστεία μετά φόνου, ληστεία, κλοπές, οπλοκατοχή και οπλοχρησία, ο 33χρονος Αλβανός για ληστεία και άλλοι δύο συμπατριώτες του 33 και 29 ετών αντίστοιχα για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. Δεν έγινε γνωστό ποιοι από αυτούς συνελήφθησαν και ποιοι είναι οι δυο που εξακολουθούν να διαφεύγουν.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι