Συνέντευξη φερομένου ως Anonymous χάκερ για τον ελληνοτουρκικό “κυβερνοπόλεμο”

Συνέντευξη φερομένου ως Anonymous χάκερ για τον ελληνοτουρκικό "κυβερνοπόλεμο"

Στον διαδικτυακό «πόλεμο» οι μάχες Ελλήνων και Τούρκων χάκερς με στόχο κυβερνητικές ιστοσελίδες συνεχίζονται και ένας άνδρας που δήλωσε οτι είναι μέλος των Αnonymous Greece μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN.

Είπε ότι οι Anonymous Greece “έρριξαν” χτες την σελίδα του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, αλλά και του τουρκικού υπουργείου Άμυνας και του συστήματος υγείας. Αυτό ήταν απάντηση στην προχτεσινή “επίθεση” Τούρκων χάκερ που έρριξαν την σελιδα του δήμου Χαλκηδόνος στη Θεσσαλονίκη. Οι επιθέσεις αυτές είχαν επαναληφθεί και στο παρελθόν, με τους Τούρκους χάκερ να ρίχνουν τις σελίδες της ΕΥΠ, της Βουλής, του υπουργείου Εξωτερικών και του υπουργείου Οικονομικών και με τους Έλληνες να απαντούν ρίχνοντας τις σελίδες της ΜΙΤ, το 112 Emergency Call number της Τουρκίας, τις σελίδες email της τουρκικής αστυνομίας, τις υπηρεσίες Sabah Email Service, Hurriyer Email Service, Saglik Email Service, Ekonomi Email service, Enerji Email Service, SIP-VOIP of Turkish Enerji.

Θεωρούν ότι οι Τούρκοι που ρίχνουν τις ελληνικες σελίδες δεν είναι χάκερ, αλλά “κυβερνητικοί υπάλληλοι του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με άφθονη χρηματοδότηση και χωρίς ιδιαίτερες ικανότητες. Είναι κοινό μυστικό ότι η συγκεκριμένη ομάδα δρα κάτω από τις εντολές της τουρκικής MIT. Μετά τις εξελίξεις στη Λιβύη περιμέναμε ότι θα κάνουν κάτι. Προσπάθησαν να δείξουν κάποιο βαθμό δύναμης αλλά δεν το πέτυχαν»

Οπως είπαν στη συνέντευξη αλλά και όπως ανέβασαν στο λογαριασμό τους στο Twitter (επειδή οι Τουρκοι χάκερ είχαν στείλει μήνυμα “Μάθετε τα όριά σας”), «τα όρια μας δεν υπάρχουν. Είμαστε πάντα σε ετοιμότητα. Υπερέχουμε με διαφορά έναντι των τουρκικών προκλήσεων και απεγνωσμένων προσπαθειών εντυπωσιασμού. Σήμερα όλα δείχνουν ότι οι τουρκικές επιθέσεις δεν είναι δυνατόν να πλήξουν σοβαρά τις ελληνικές κρατικές ιστοσελίδες. Η Ελλάδα για άλλη μια φορά παραδίδει μαθήματα στους Τούρκους αρχάριους χάκερ».

Oι Έλληνες χάκερ πιστεύουν ότι μπορούν να προκαλέσουν χάος στις τουρκικές κρατικές υποδομές αν προκληθούν.

«Οι απαντήσεις μας είναι αποτέλεσμα συνεχούς παρακολούθησης των εν δυνάμει απειλών και συνεργασίας με άλλες ομάδες Anonymous ανά τον κόσμο. Διαθέτουμε την ικανότητα να ανιχνεύουμε με ταχύτητα τον τρόπο που θα διεισδύσουμε εκεί που οι άλλοι δεν μπορούν», αναφέρουν χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι βρίσκονται σε εγρήγορση και προετοιμάζονται για τα όσα έρχονται. Σύμφωνα με τους Αnonymous Greece οι κυβερνοπόλεμοι δεν είναι κάτι καινούριο αλλά σύντομα θα είναι όλο και πιο έντονοι.

«Οι ενέργειές μας γίνονται με γνώμονα το δίκιο και δεν εμπεριέχουν κακόβουλες πράξεις, για αυτό και έχουμε την αποδοχή και την υποστήριξη του κόσμου», λένε.

Για το βαθμό επικινδυνότητας των «κυβερνοεπιθέσεων» των Τούρκων χάκερ είχαν απαντήσει:

«Δυστυχώς φάνηκαν αδυναμίες στα ελληνικά συστήματα ασφαλείας. Ωστόσο, οι Τούρκοι απλά έριξαν τις σελίδες. Δεν θα μπορούσαν να έχουν πρόσβαση σε ευαίσθητα δεδομένα. Δεν υπήρχαν τέτοιες τρύπες. Οι ιστοσελίδες φάνηκε ότι ήταν ευάλωτες μόνο σε ddos επιθέσεις»

Οι «Anonymous Greece» είχαν αναφέρει στο ethnos.gr ότι οι επιθέσεις που εκδηλώνονται είναι πολύ λιγότερες από αυτές που «αθόρυβα» αποτρέπονται. Προσθέτουν, μάλιστα, ότι ο «κυβερνοπόλεμος» είναι καθημερινός και αθέατος:

«Αποτρέπουμε συχνά επιθέσεις. Είναι πολλά αυτά που δεν βλέπει ο κόσμος. Προσπαθούν να πλήξουν την εικόνα της Ελλάδας. Εμείς αυτό που θέλουμε είναι να μην γίνει τίποτα κακό στη χώρα μας, ανεξαρτήτως κυβερνώντος κόμματος. Καθημερινά με τον δικό μας τρόπο τους δείχνουμε ποιοι είμαστε και γι’ αυτό δεν γίνονται πιο συχνά επιθέσεις. Επαγρυπνούμε και αποτρέπουμε ό,τι μπορούμε να αποτρέψουμε. Συνήθως ξέρουμε εάν θα κάνουν κάτι και δρούμε εμείς πρώτα για να τους προειδοποιήσουμε και με τον τρόπο αυτό να τους αποτρέψουμε. Και συνήθως έτσι δεν κάνουν τίποτα. Οι πληροφορίες μας προέρχονται από Anonymous. Δεν συνεργαζόμαστε με κυβερνήσεις και δεν έχουμε απολαβές από αυτό που κάνουμε».

Οι Anonymous Greece ανήρτησαν στον λογαριασμό τους στο Twitter το εξής μήνυμα:

«Τούρκοι θέλετε να μας πείτε ότι είστε χάκερ; Από πότε; χαχα. Το εθνικό σύστημα Τουρκίας cyber security off. Με τις υγείες σας. Μην τα βάζετε με την Ελλάδα, το καλό που σας θέλουμε. Θα σας κάνουμε τέτοιον πόλεμο που δεν μπορείτε ούτε να το φανταστείτε. We are anonymous, we are legion, we do not forgive, we donot forget, expect us!»

Στη συνέντευξή τους όταν ρωτήθηκαν για τους ίδιους, είπαν:

«Είμαστε διαφόρων ηλικιών, δεν υπάρχει κάτι στάνταρ. Όσο για τις σπουδές, κανείς δεν ξέρει για κανέναν. Οι σπουδές δεν παίζουν ρόλο στο χάκινγκ. Αυτό που ξέρω είναι ότι όλοι ανήκουμε στην υψηλότερη κατηγορία της ΜΕNSA (σ.σ. Διεθνής Οργανισμός που υποστηρίζει την ανάπτυξη της ευφυΐας). Ο ένας δεν γνωρίζει τον άλλον για την ασφάλεια όλων μας. Και δεν ρωτάει κανένας τίποτα προσωπικό για τον άλλον».

Οι Έλληνες χάκερ συνεργάζονται με τους Anonymous ανά τον κόσμο: «Έχουμε σχέσεις με όλους τους Anonymous. Και με τους Anonymous της Αμερικής. Έχουμε συνεργαστεί στενά στο παρελθόν για υποθέσεις παιδοφιλίας και βοηθήσαμε αρκετά να πιαστούν από τις Αρχές. Για την Ελλάδα λειτουργούμε σχετικά αυτόνομα. Δεν χρειαζόμαστε έγκριση από κανέναν για να κάνουμε κάτι που αφορά στη χώρα μας. Αυτό το έχουμε ξεκαθαρίσει. Όσον αφορά στις υποθέσεις παιδοφιλίας, έχουμε κλείσει σελίδες, έχουμε εντοπίσει παιδόφιλους και έχουμε ειδοποιήσει τις αρμόδιες Αρχές. Αυτό δεν αφορά σε παιδόφιλους που βρίσκονται στην Ελλάδα αλλά σε όλο τον κόσμο».

Μπορείτε να ακουσετε τη συνέντευξη στο Open

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι