Συνεταιράκια και στο Sputnik-V Ρώσοι και Τούρκοι

Στις 6 Οκτωβρίου και με νέα σύνθεση οι διερευνητικές με την Τουρκία

Η Τουρκία έχει στόχο να προχωρήσει σε εγχώρια παραγωγή του ρωσικού εμβολίου Sputnik V κατά της Covid-19, δήλωσε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Η Τουρκία ζήτησε από τη Ρωσία περισσότερες πληροφορίες για το εμβόλιο και ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτζά ενημέρωσε χθες, Δευτέρα, το προεδρικό συμβούλιο πως όλα τα του ρωσικού εμβολίου βρίσκονται στον σωστό δρόμο, δήλωσε ο Τσαβούσογλου.

«Στόχος της συνεργασίας δεν είναι μόνο ο εφοδιασμός της χώρας μας με εμβόλια, αλλά και το να τα παράγουμε εμείς στην Τουρκία», τόνισε. Ο Τσαβούσογλου έκανε τις δηλώσεις αυτές κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσε με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ μετά τη συνάντησή τους στο Σότσι, στη Μαύρη Θάλασσα.

Επισης ανακοινώθηκε ότι η Τουρκία θα στείλει 50 άνδρες στο κοινό ρωσο-τουρκικό κέντρο επιτήρησης της εκεχειρίας στο Ναγκόρνο Καραμπάχ. Δεν αναφέρθηκε πόσους έχουν ήδη στείλει οι Ρώσοι.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι