Σύψας: Πατήσια, Κυψέλη εκθετική αύξηση – Πρόβλημα και τα σχολεία

α rapid και self test που πήραν πιστοποίηση

Την υιοθέτηση σκληρότερων και άμεσων μέτρων για την ανάσχεση της πανδημίας στην Ελλάδα προτείνει κρίνει ο καθηγητής και μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων, Νίκος Σύψας, αναφέροντας ότι η αύξηση των κρουσμάτων είναι εκθετική σε συγκεκριμένες γειτονιές της Αθήνας όπως τα Πατήσια και η Κυψέλη, αλλά και στην Πάτρα, στο Λασίθι, στην Ανδραβίδα, στην Χαλκίδα και αλλού.

«Ο ιός επελαύνει και τα μέτρα πρέπει να ειναι άμεσα. Έχουμε και στα σχολεία πλέον κρούσματα, έπαψαν να είναι άνοσα στον ιό.  Αν βάλουμε στην εξίσωση και τη μετάλλαξη, βλέπουμε ότι δεν είναι ώρα για ανοίγματα», είπε σε συνέντευξή του προς τον ΑΝΤ1. Από την άλλη ο καθηγητής αισιοδοξεί ότι «σχεδόν έφτασε η άνοιξη κι αν κάνομε υπομονή 1-2 μήνες θα βελτιωθεί η κατάσταση, και λόγω των εμβολίων, αλλά και λόγω του καιρού, που δεν θα ευνοεί την επιβίωση του ιού στον βαθμό που την ευνοεί ο χειμώνας».

Στο ερώτημα αν ήταν λάθος που άνοιξαν τα γυμνάσια (μια απόφαση που ελήφθη κατά πλειοψηφία 18-12) απάντησε:

«Δεν υπάρχει σωστό και λάθος, ακολουθούμε το ρυθμό της επιδημίας και τις εξελίξεις που ειναι ταχύτατες».

Ως προς τα ανοίγματα των μικρών επιχειρήσεων και την προσπάθεια ισορροπιών μεταξύ πολιτικών οικονομικών αποφάσεων και υγείας, ώστε να περιφρουρηθεί μεν η υγεία χωρίς όμως την οικονομική δυσπραγία οικογενειών που δεν μπορούν να ζήσουν με 534 ευρώ το μήνα, απάντησε: «Έτσι όπως έχουν αυτή τη στιγμή τα πράγματα είναι πολύ δύσκολο να κρατηθεί αυτή η ισορροπία. Πρέπει να ληφθούν μέτρα άμεσα και έντονα. Η εκθετική αύξηση ειναι ακαριαία».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx