Συρία: Ο στρατός απελευθέρωσε Δρούζους ομήρους του ΙΚ

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Ο συριακός στρατός απελευθέρωσε όλους τους Δρούζους ομήρους που είχαν απαχθεί στα τέλη Ιουλίου από τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους στη νότια επαρχία Σουέιντα. Οι κυβερνητικές δυνάμεις «συγκρούστηκαν με την τρομοκρατική οργάνωση ΙΚ, που είχε απαγάγει γυναίκες και παιδιά στην επαρχία Σουέιντα και κατόρθωσαν να απελευθερώσουν όλους τους ομήρους», 19 τον αριθμό.

Οι Σύροι στρατιώτες σκότωσαν τους απαγωγείς. Πλάνα που μετέδωσε η κρατική τηλεόραση δείχνουν γυναίκες με καλυμμένα τα πρόσωπα, αγόρια και τουλάχιστον ένα κορίτσι περικυκλωμένους από άνδρες σε στρατιωτική περιβολή κοντά σε ένα φορτηγό σε ένα τοπίο ερήμου.

Οι σκηνές έχουν ληφθεί κοντά στην αρχαία πόλη Παλμύρα στην κεντρική Συρία. Οι τζιχαντιστές είχαν απαγάγει στις 25 Ιουλίου περίπου 30 άτομα, κυρίως γυναίκες και παιδιά, έπειτα από μια σειρά επιθέσεων που εξαπέλυσαν ενάντια σε Δρούζους στη Σουέιντα.

Τουλάχιστον 250 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τις επιθέσεις αυτές, τις φονικότερες εναντίον της κοινότητας των Δρούζων από την έναρξη του πολέμου στη Συρία το 2011.

Δύο όμηροι εκτελέστηκαν από τους τζιχαντιστές. Ένας φοιτητής αποκεφαλίστηκε τον Αύγουστο και μια 25χρονη γυναίκα δολοφονήθηκε στις αρχές Οκτωβρίου. Μια 65χρονη γυναίκα πέθανε κατά την κράτησή της, σύμφωνα με το ΙΚ.

Η κοινότητα των Δρούζων είναι συγκεντρωμένη κυρίως στην επαρχία Σουέιντα και περίπου 700.00 άνθρωποι κατοικούσαν στην περιοχή πριν από την έναρξη του πολέμου, αριθμός που αντιστοιχεί περίπου στο 3% του συριακού πληθυσμού.

  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι