Συρία: Ξεκίνησαν τις περιπολίες οι Ρώσοι στην περιοχή της Μανμπίτζ

Συρία: Ξεκίνησαν τις περιπολίες οι Ρώσοι στην περιοχή της Μανμπίτζ

Ξεκίνησε τις περιπολίες η ρωσική στρατιωτική αστυνομία βορειοανατολικά της συριακής πόλης Μανμπίτζ, αφού εγκαταστάθηκε στο Χαλέπι. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας, η περιοχή περιφρουρούνταν από τον αμερικανικό στρατό, ο οποίος αποχώρησε προς τα ιρακινά σύνορα, μετά την έναρξη της στρατιωτικής επιχείρησης της Τουρκίας στη βορειοανατολική Συρία.

Σημειώνεται ότι κατά τη χθεσινή του συνάντηση στο Σότσι της Ρωσίας, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Τούρκος ομόλογός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συμφώνησαν για κοινές περιπολίες στην περιοχή κατά μήκος των συνόρων με την Τουρκία.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Μόσχα στέλνει στρατιωτική αστυνομία, ενώ η Δαμασκός θα στείλει συνοριοφύλακες προκειμένου να διασφαλίσει την απομάκρυνση των δυνάμεων της YPG και των όπλων τους σε βάθος «30 χιλιομέτρων μακριά από τα σύνορα» δηλαδή εκτός της ζώνης ασφαλείας. Η απόσυρσή τους θα πρέπει να ολοκληρωθεί σε 150 ώρες. Προηγουμένως, η Τουρκία και οι ΗΠΑ είχαν καταλήξει σε συμφωνία για εκεχειρία 120 ωρών στη βορειοανατολική Συρία. Η στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας στη Συρία ξεκίνησε στις 9 Οκτωβρίου.