Κυβέρνηση: “Καμία ανοχή στην αυτοδικία” – Στη Βουλή οι πυρκαγιές

Κι όμως, απλή αναλογική δεν σημαίνει ακυβερνησία... Ιπποκράτης Χατζηαγγελίδης

Συζήτηση θα πραγματοποιηθεί στη Βουλή, σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων, για τις καταστροφικές πυρκαγιές που μαίνονται στην χώρα, όπως έκανε γνωστό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, με δήλωσή του. Παράλληλα, ο κ. Μαρινάκης εξέφρασε βαθύτατη θλίψη για τον θάνατο 18 μεταναστών – ανάμεσά τους δύο παιδιά – στο δάσος της Δαδιάς, ως συνέπεια της μεγάλης φωτιάς στην Αλεξανδρούπολη.

Η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη: «Εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη μας για τον θάνατο συνανθρώπων μας στον Έβρο. Παρά τις συνθήκες συναγερμού και τις ειδοποιήσεις εκκένωσης μέσω του 112, δυστυχώς η παραμονή τους στο δάσος της Δαδιάς απεδείχθη μοιραία.

Η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με πολλά ταυτόχρονα πύρινα μέτωπα σε διαφορετικές περιοχές. Όλες οι δυνάμεις βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, δίνοντας τη μάχη με αυταπάρνηση, κατά τη διάρκεια μιας αντιπυρικής περιόδου στην οποία έχει ξεπεραστεί κάθε προηγούμενο στις ημέρες που η χώρα μας βρίσκεται σε ακραίο κίνδυνο (επίπεδο 5) εκδήλωσης πυρκαγιών.

Την ώρα της μάχης, δεν υπάρχει χώρος για στείρα αντιπαράθεση και κομματικό “ακτιβισμό”. Θα έρθει η ώρα του απολογισμού. Με πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη θα γίνει συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων.

Σε κάθε περίπτωση, η συντεταγμένη ελληνική πολιτεία, μέσω των αρμοδίων αρχών, προβαίνει σε όλες τις δέουσες ενέργειες για τη διερεύνηση των αιτιών πρόκλησης των πυρκαγιών και εξετάζει κάθε καταγγελία. Φαινόμενα αυτοδικίας ή διέγερσης σε διάπραξη εγκλημάτων δεν θα γίνουν ανεκτά», διαμηνύει ο Παύλος Μαρινάκης.

Να σημειωθεί πως τον γύρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης κάνουν βίντεο με μετανάστες στιβαγμένους σε κοντέινερ, από περιπόλους κατοίκων που τους συλλαμβάνουν ως υπόπτους για εμπρησμό. Αναλυτικά η ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρει πως «Εντοπίστηκε, προσήχθη και κρατείται στην υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης ο ιδιοκτήτης του οχήματος (αλλοδαπός υπήκοος), ο οποίος εμφανίζεται σε video να τραβάει τρέιλερ, εντός του οποίου κρατούνταν παράνομα 13 μετανάστες, συριακής και πακιστανικής καταγωγής. Το συμβάν έλαβε χώρα σήμερα το απόγευμα, κοντά στην Αλεξανδρούπολη. Επιπλέον του ιδιοκτήτη του οχήματος, προσήχθησαν και κρατούνται δύο Έλληνες, οι οποίοι φέρεται να τον βοήθησαν. Οι συλληφθέντες παραπέμπονται στην δικαιοσύνη.

Η Ελληνική Αστυνομία επαγρυπνά και, σε συνεργασία με τις υπόλοιπες κρατικές Αρχές, επιχειρεί εντατικά και συστηματικά για την αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων και την εξάρθρωση των εγκληματικών κυκλωμάτων διακίνησης παράτυπων μεταναστών, μεριμνώντας παράλληλα για την τήρηση της νομιμότητας και αποσκοπώντας στο δραστικό περιορισμό του προβλήματος. Υπενθυμίζεται ότι η αστυνομία στη διάρκεια του Αυγούστου αποτρέπει κατά μέσο όρο στον Έβρο περίπου 900 ημερησίως παράνομες εισόδους στη χώρα μας και συλλαμβάνει εκατοντάδες διακινητές».

Προηγουμένως, προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για τις πυρκαγιές ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ με αίτημα που καταθέτει και επίσημα αύριο Τετάρτη. Επίσης ο ΣΥΡΙΖΑ καταθέτει πρόταση για αποκλεισμό καταδικασμένων νεοναζί από τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι