Αποσύρει την Κοινοβουλευτική του Ομάδα από την Βουλή ο Τσίπρας

ΣΥΡΙΖΑ: Αποσύρει την Κοινοβουλευτική του Ομάδα από την Βουλή ο Τσίπρας (live)

Συνέντευξη τύπου δίνει στο Ζάππειο ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας. Ο κ. Τσίπρας έκανε μια εκτενή αναφορά στην υπόθεση των παρακολουθήσεων, λέγοντας πως οι βουλευτές της ΝΔ στηρίζουν την κυβέρνηση παρ’ ότι παρακολουθούνται.

«Μεταφέρουμε την πρόταση δυσπιστίας από το κοινοβούλιο στον λαό» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ζήτησε να διαλυθεί άμεσα η Βουλή και να προκηρυχθούν εκλογές. «Ο λαός και όχι 156 βουλευτές να αποφασίσει: με τη Δημοκρατία ή με την εκτροπή» τόνισε. «Όσο αρνείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης να προσφεύγει στις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ δε θα νομιμοποιεί το νομοθετικό έργο της κυβέρνησης» είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Μάλιστα είπε πως όσο δεν προκηρύσσονται εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ θα απέχει από κάθε ψηφοφορία, με εξαίρεση αυτή για το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη και την αποτροπή συμμετοχής στις εκλογές όσων είναι καταδικασμένοι για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Χαρακτήρισε επανειλημμένα την κυβέρνηση «έκπτωτη», για αυτό και όπως είπε πάρθηκε αυτή η απόφαση από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι