ΣΥΡΙΖΑ: «Επικίνδυνη» η κυβέρνηση

ΣΥΡΙΖΑ: «Επικίνδυνη» η κυβέρνηση

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει την στάση της κυβέρνησης ως «ανεύθυνη και επικίνδυνη», μιλώντας για σχέδιο κυβερνητικής καταστολής και ιδεολογικές εμμονές της ΝΔ. Ο Αλέξης Χαρίτσης δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Οι δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου καταδεικνύουν τις ιδεοληπτικές εμμονές της κυβέρνησης που οδηγούν στον αυταρχικό παροξυσμό των τελευταίων ημερών. Αποκαλεί τους φοιτητές και τις φοιτήτριες “μπαχαλάκηδες”, απαξιώνοντας έτσι τους εκατοντάδες νέους ανθρώπους που διεκδίκησαν χτες το αυτονόητο -ένα ανοιχτό πανεπιστήμιο, δίχως λουκέτα και αποκλεισμούς.

Απαξιώνει τα δημόσια πανεπιστήμια, χαρακτηρίζοντάς τα “άσυλα ανομίας και παρανομίας”. Πρόκειται για συστηματική συκοφαντία που στρέφεται εναντίον της ακαδημαϊκής έρευνας και διδασκαλίας, του έργου και της προσφοράς των ελληνικών πανεπιστημίων, με μοναδικό σκοπό την αλλοίωση του δημόσιου χαρακτήρα τους.

Η κυβέρνηση οξύνει το κλίμα σε βαθμό που κανείς απορεί, πού αλήθεια αποσκοπεί η Νέα Δημοκρατία; Εμείς την προειδοποιούμε. Η προσπάθειά της να εκτρέψει τη δημόσια συζήτηση από την πρωτοφανή ανεπάρκειά της στο προσφυγικό, με ενέργειες βίας και καταστολής, είναι ανεύθυνη και επικίνδυνη».

Οι δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου

«Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να τελειώνει με τις γιάφκες των κουκουλοφόρων, των κατασκευαστών μολότοφ, των διακινητών ναρκωτικών και των λαθρέμπορων» και «να επιστρέψει τα Πανεπιστήμια στους φυσικούς τους χρήστες, στους φοιτητές και τους καθηγητές» τόνισε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος , κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Ο Στέλιος Πέτσας επιτέθηκε κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Χθες οι Έλληνες πολίτες με έκπληξη είδαν να οργανώνεται μία διαδήλωση, στην οποία μετείχαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με αίτημα να συνεχιστεί η νοσηρή κατάσταση που διαμορφώθηκε κατά τα προηγούμενα χρόνια. Η. Η στάση του ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύει την στήριξή του άσυλο της ανομίας και την παρανομίας και προκαλεί την κοινωνία και την συντριπτική πλειονότητα των φοιτητών» ανέφερε.

«Η αστυνομία δεν επεμβαίνει στα πανεπιστήμια επειδή έτσι της αρέσει. Είναι εφαρμογή του νόμου και όχι επέμβαση», ανέφερε επίσης, απαντώντας την Τρίτη το μεσημέρι σε ερωτήσεις. Σε ερώτηση εάν η κυβέρνηση ανησυχεί ενόψει της επετείου του Πολυτεχνείου, ο κ. Πέτσας απάντησε ότι τα πανεπιστήμια ανήκουν στους φοιτητές, οι γειτονιές στους κατοίκους και οι περιουσίες στους ιδιοκτήτες τους. «Η επιχειρησιακή δυνατότητα είναι θέμα της αστυνομίας. Η πολιτική βούληση συνοψίζεται στο τρίπτυχο που σας είπα», σημείωσε.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι