ΣΥΡΙΖΑ για Θ. Καρυπίδη: Γιατί δέχτηκε η Αττική να πληρώσει 9 ευρώ το rapid test όταν υπήρχε και με 3;

33χρονος νεκρός με μία σφαίρα στο κεφάλι
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ φέρνουν στο Κοινοβούλιο με ερώτησή τους «την αγορά από την περιφέρεια Αττικής υπερκοστολογημένων rapid test από εταιρεία συμφερόντων του Θεόδωρου Καρυπίδη, ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Άρης».

Οι 34 βουλευτές ρωτούν γιατί δόθηκε από την περιφέρεια Αττικής 1 εκατ.ευρώ στη συγκεκριμένη αγορά, «αφού θα μπορούσαν να διασφαλιστούν σαφώς οικονομικότερες προσφορές αντί γι΄αυτές που ελήφθησαν με κλειστή πρόσκληση σε τρεις συγκεκριμένους οικονομικούς φορείς». Αναφέρουν ότι η διαδικασία προμήθειας δεν υπηρετεί τους κανόνες του υγιούς ανταγωνισμού, αφού αποκλείονται από αυτήν άνευ λόγου πολλές εταιρείες που μπορούν να προμηθεύσουν πιστοποιημένα και φθηνότερα rapid tests.

Καταγγέλλουν την διαδικασία ως διάτρητη και το προϊόν υπερτιμημένο, αφού η εταιρεία συμφερόντων Καρυπίδη κατέθεσε αντίστοιχη προσφορά προς την περιφέρεια κεντρικής Μακεδονίας για την παροχή rapid test προς  7,98€ ανά τεμάχιο χωρίς ΦΠΑ, και η περιφέρεια Αττικής αγόρασε από την ίδια εταιρεία σε τιμή 9,26€. Επίσης αναφέρουν ότι από τις τρεις εταιρείες που κατέθεσαν σχετικό φάκελο, η μία δεν είχε καν ολοκληρωμένο φάκελο, η δεύτερη κατέθεσε προσφορά με μηδενική έκπτωση, δηλαδή στην ανώτατη τιμή που προέβλεπε ο διαγωνισμός, στα 9,90 ευρώ ανά τεμάχιο και η τρίτη, που κέρδισε και τον διαγωνισμό, κατέθεσε προσφορά στα 9,31 ευρώ ανά τεμάχιο, η οποία στην πορεία μειώθηκε  στα 9,26 ευρώ ανά τεμάχιο.

«Σε αντίστοιχη περίπτωση στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας η ίδια εταιρεία προσέφερε το ίδιο προϊόν στη τιμή των 7,98€/τεμάχιο χωρίς ΦΠΑ, όπου όμως αν και ελαφρώς κατώτερη η τιμή δεν στάθηκε ικανή για να την καταστήσει ανάδοχο εκείνης της σύμβασης αφού προκρίθηκε άλλη εταιρεία με πολύ χαμηλότερη προσφορά τα  3,85/τεμάχιο χωρίς ΦΠΑ», αναφέρουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Ρωτούν τους αρμόδιους Υπουργούς «α)με ποιο κριτήριο επελέγησαν οι τρεις συγκεκριμένες εταιρείες για την απευθείας διαπραγμάτευση και όχι κάποιες άλλες β) Για ποιο λόγο επιλέχθηκε η διαδικασία της διαπραγμάτευσης με απ’ ευθείας πρόσκληση και όχι με δημοσίευση προκήρυξης και τριήμερη ανάρτηση στη διαύγεια όπως πρότεινε η αντιπολίτευση ώστε να δοθεί η δυνατότητα μεγαλύτερης συμμετοχής εταιρειών στη διαπραγμάτευση και γ) Ποια μέτρα θα ληφθούν προκειμένου να επαναληφθεί εκ νέου ο διαγωνισμός για να έχουμε το καλύτερο προϊόν για τους πολίτες της Αττικής, στην πιο συμφέρουσα τιμή»

  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι