ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ καταψηφίζουν το σχέδιο ανάπλασης στο Μάτι

ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ καταψηφίζουν το σχέδιο ανάπλασης στο Μάτι

ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ καταψηφίζουν το σχέδιο ανάπλασης στο Μάτι, ενώ το υπερψηφίζει το ΚΙΝΑΛ. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρει ότι το τελικό σχέδιο προβλέπει κατασκευή κοινωνικών κατοικιών αντί νοσοκομείου που προέβλεπε η αρχική συμφωνία ενώ παράλληλα καταγγέλλουν την μη τήρηση των κανόνων δόμησης.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Σπίρτζης ανέφερε «να αξιοποιήσουμε τα χρήματα της Κυπριακής δημοκρατίας για τη δημιουργία νοσοκομείου στην Ανατολική Αττική» και ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Νίκος Ταγαράς απάντησε ότι «μετά από συνεννόηση με την Κύπρο συμφωνήθηκε ως βέλτιστη αξιοποίηση να αξιοποιηθούν τα χρήματα αυτά για την κοινωνική κατοικία! Με βάση τη συμφωνία αυτή εξελίσσεται ο σχεδιασμός και έγιναν συνεννοήσεις με την Τοπική Αυτοδιοίκηση».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος έκανε λόγο για σκάνδαλο επισημαίνοντας πως «χθες και σήμερα τίθενται συγκεκριμένα ερωτήματα το οποία αναδεικνύουν μείζονα θέματα ως προς το περιεχόμενο και τα χαρακτηριστικά αυτής της σύμβασης. Επειδή δεν έχουν δοθεί απαντήσεις από την κυβέρνηση οφείλουμε να παρέμβουμε για να προστατεύσουμε τη διαδικασία».

Οβουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης, από την πλευρά του, κατήγγειλε πως μέσω αυτής της συμφωνίας, η κυβέρνηση επιχειρεί να περάσει έναν σχεδιασμό που ενισχύει τις επιδιώξεις του κεφαλαίου και τελικά στρέφεται ενάντια στους πυρόπληκτους και το περιβάλλον και γι’ αυτό το ΚΚΕ δεν θα ψηφίσει τη σύμβαση.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι