ΣΥΡΙΖΑ: Ο οδικός χάρτης της προοδευτικής διακυβέρνησης

ΣΥΡΙΖΑ: Ο οδικός χάρτης της προοδευτικής διακυβέρνησης

Τα 11 άρθρα του κοινωνικού Συμβολαίου για την αλλαγή που θα αποτελέσουν τον οδικό χάρτη της προοδευτικής κυβέρνησης παρουσίασε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας. Διευκρίνισε ότι με βάση αυτό το πλαίσιο των 11 άρθρων θα καλέσει το ΠΑΣΟΚ, αλλά και τις άλλες αριστερές δυνάμεις σε συζήτηση για την προοδευτική διακυβέρνηση.

Τα 11 άρθρα περιλαμβάνουν από τις πρώτες ημέρες της προοδευτικής διακυβέρνησης νομοσχέδια για την αύξηση μισθών και εισοδημάτων, για την συγκράτηση των τιμών, ρυθμίσεις χρεών και προστασία της πρώτης κατοικίας, την προστασία των εργαζομένων, την επαναφορά του νερού και της ενέργειας υπό δημόσιο έλεγχο, συγκρότηση δημόσιου πυλώνα για το τραπεζικό σύστημα, την ενίσχυση του ΕΣΥ και της δημόσιας εκπαίδευσης, την αντιμετώπιση του δημογραφικού, την ενίσχυση των ανθρώπων του πολιτισμού, την ενίσχυση των ατόμων με αναπηρία και την μεταρρύθμιση του κράτους.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι