Σύσκεψη για το λοκντάουν στον Εύοσμο που “έπεσε από τα σύννεφα”

Πέθαναν δύο μη εμβολιασμένοι γιατροί

Έκπληκτοι είναι οι κάτοικοι του Ευόσμου που αιφνιδιάστηκαν όταν τέθηκαν σε “σούπερ καραντίνα” καθώς αγνοούσαν οι πάντες (και η δημοτική αρχή) ότι ειχαν εντοπιστεί εκεί 11 κρουσματα της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης. Ο Εύοσμος είναι τρόπον τινά “προάστιο” της συμπρωτεύουσας και έχει περίπου 75.000 κατοίκους.

Εν τω μεταξύ έγινε σήμερα έκτακτη σύσκεψη με τους επικεφαλής της Αστυνομίας και μέλη της διοίκησης όπου συμμετείχε ο δήμαρχος Κορδελιού-Ευόσμου, Κλεάνθης Μανδαλιανός, για τον καλύτερο συντονισμό των ενεργειών που απαιτούνται για την εφαρμογή των έκτακτων υγειονομικών μέτρων που ισχύουν στο δήμο από σήμερα. Στα άμεσα μέτρα που ελήφθησαν από την πρώτη στιγμή ήταν ο αποκλεισμός σημείων, τα οποία θα μπορούσαν να αποτελέσουν εστίες συνωστισμού.

Από την πλευρά του δημάρχου προτάθηκε να υπάρξει ελαστικότητα από την αστυνομία ως προς την επιβολή προστίμων τα πρώτα 24ωρα, έως ότου αφομοιωθούν από τους δημότες τα νέα δεδομένα, προφανώς αναφερόμενος σε περιπτώσεις που υπάρχει αμέλεια και όχι κατάφωρη παραβίαση των μέτρων. Παράλληλα, ο δήμαρχος είχε ευρεία σύσκεψη με τους αντιδημάρχους, με τους οποίους συζητήθηκαν αποτελεσματικότεροι τρόποι διαχείρισης του lockdown, ενώ δημιουργήθηκε Επιτροπή Συντονισμού, η οποία θα οργανώνει και θα επιβλέπει κατά το προσεχές διάστημα θέματα λειτουργίας του δήμου και της καθημερινότητας των δημοτών.

Μετείχαν στη σύσκεψη και εκπρόσωποι του εμπορικού συλλόγου, οι οποίοι μετέφεραν τον προβληματισμό τους για τη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο εμπορικός κόσμος, εξαιτίας των μέτρων. Συζητήθηκαν μέτρα ανακούφισης των ελεύθερων επαγγελματιών, τα οποία θα μεταφερθούν στην Κυβέρνηση.

Η δημοτική αρχή παραπονέθηκε πάντως ότι ανέμενε καλύτερη και πιο έγκαιρη ενημέρωση για ένα τόσο καίριο πρόβλημα στο δήμο και ότι κανείς δεν είχε ενημερώσει ότι βρέθηκαν στην περιοχή τόσο πολλά κρουσματα της επικίνδυνης μετάλλαξης -επικίνδυνης επειδή δεν την καλύπτουν τα εμβόλια και όχι λόγω αυξημένης νοσηρότητας.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι