Σύσκεψη στην Πόλη για τις διερευνητικές (Ερντογάν, Ακάρ, ΥΠΕΞ)

Στις 6 Οκτωβρίου και με νέα σύνθεση οι διερευνητικές με την Τουρκία

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προήδρευσε σήμερα συσκέψεως που ως στόχο είχε να καθορίσει τις “συντεταγμένες” στις οποίες θα κινηθούν οι Τούρκοι συμμετέχοντες κατά την αυριανή πρώτη συνάντηση με Έλληνες στο πλαίσιο των δρευνητικων επαφών που έχουν συμφωνηθεί.

Η σύσκεψη έγινε στο Μέγαρο Βαχντεντίν στην Κωνσταντινούπολη «για την αξιολόγηση της κατάστασης της εξωτερικής πολιτικής». Σύμφωνα με την ανακοίνωση του γραφείου Τύπου  της τουρκικής προεδρίας, «στη σύσκεψη συζητήθηκαν οι περιφερειακές εξελίξεις και κυρίως οι εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο, στη Λιβύη, στο Ναγκόρνο – Καραμπάχ και στη Συρία καθώς επίσης και τα βήματα που θα ενισχύσουν τις σχέσεις της χώρας με την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Στη συνάντηση πήραν μέρος ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας, Φαχρετίν Αλτούν και ο εκπρόσωπος της προεδρίας, Ιμπραχίμ Καλίν. Παρών ήταν και ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ της Τουρκίας, Σεντάτ Ονάλ, ο οποίος αύριο θα είναι ο επικεφαλής διαπραγματευτής της Τουρκίας στις διερευνητικές επαφές.

Η σύσκεψη διήρκεσε 3 ώρες και, σύμφωνα με τις πληροφορίες του τηλεοπτικού καναλιού NTV, το βασικό θέμα συζήτησης ήταν ο καθορισμός των “συντεταγμένων” της τουρκικής πλευράς στις αυριανές διερευνητικές επαφές. Ο Ερντογάν αντήλλαξε απόψεις με τους υπουργούς του σχετικά με το θέμα και όρισαν τον οδικό χάρτη για αύριο.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx