Συζητείται lockdown σαν της περσινής άνοιξης

α rapid και self test που πήραν πιστοποίηση

To επίφοβο τρίτο κύμα λόγω μεταλλάξεων οδηγεί την πολιτεία να εξετάσει, σύμφωνα με πληροφορίες, ένα νέο αυστηρό lockdown σαν του περσινού Μαρτίου είτε σε περίπτωση μεγάλης αύξησης των εισαγωγών στα νοσοκομεία είτε και προληπτικά, και πάντως μέχρι να προχωρήσει σημαντικά ο εμβολιασμός.

Στόχος και πάλι να περισωθεί η φετινή τουριστική σεζόν αλλά και ανθρώπινες ζωές μέχρις ότου καλυφθεί εμβολιαστικά τουλάχιστον το ευάλωτο τμήμα του πληθυσμού -οι άνω των 60 ετών και όσοι έχουν υποκείμενες παθήσεις, δηλαδή περίπου 2 εκατομμύρια άτομα. Την Πέμπτη τα επιδημιολογικά στοιχεία θα έχουν δείξει αν τα σχολεία και το μίνι άνοιγμα της αγοράς σε συνδυασμό με την βρετανική μετάλλαξη επιδείνωσαν επικίνδυνα την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας.

Στην  συνεδρίαση των επιδημιολόγων την Πέμπτη  θα συζητηθούν τα επιπλέον μέτρα που ίσως κριθούν απαραίτητα και που θα ανακοινωθούν από την κυβέρνηση την Παρασκευή. Συζητείται και η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 μ.μ., κάτι που γενικά πάντως δεν εκτιμάται ότι θα κάνει τη διαφορά, όσο η τηλε-εργασία εφαρμόζεται ελάχιστα και η κινητικότητα με τα μέσα μαζικής μεταφοράς συνεχίζεται σε όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι