Συζήτηση για τις δραστηριότητες της Επιτροπής ΤΙΜΗ ΣΤΟ 21

Η παρέμβαση του Σταύρου Λυγερού στο τέταρτο συνέδριο του ΤΙΜΗ ΣΤΟ 21

Η Επιτροπή ΤΙΜΗ ΣΤΟ 21 ανακοίνωσε πως προχωρά σε ανάρτηση των δραστηριοτήτων της για τον εορτασμό των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση. Ακολουθεί η ανακοίνωση της προέδρου της Επιτροπής και πρώην Πρύτανη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Μαρίας Νεγρεπόντη-Δελιβάνη:

«Η ΤΙΜΗ ΣΤΟ 21 αναρτά σήμερα τις δραστηριότητες της για τον εορτασμό της επετείου των 200 ετών, που καλύπτουν 258 σελίδες, και μπορείτε να μπείτε σε αυτές, με το ακόλουθο LINK. Η ΤΙΜΗ ΣΤΟ 21 επιθυμεί να έχει τις απόψεις σας, σχετικά με τις επιλογές των δραστηριοτήτων της για τον εορτασμό της επετείου των 200 ετών από την Επανάσταση, καθώς και σχετικά με την εμβέλειά τους.

Τις προσεχείς ημέρες θα ανακοινώσουμε δημόσια συζήτηση (Zoom 8 και 9/12) προκειμένου να αξιολογηθεί η ποσότητα, η ποιότητα των επιλογών, καθώς και η εμβέλεια των δραστηριοτήτων της ΤΙΜΗ ΣΤΟ 21, με βάση απόψεις, κρίσεις και υποδείξεις για το μέλλον της, από όλους εσάς τους φίλους και υποστηρικτές της ΤΙΜΗ ΣΤΟ 21. Σας ευχαριστούμε θερμά εκ των προτέρων για τη συμβολή σας που θα μας είναι πολύτιμη.

Να υπενθυμίσουμε, ότι πρόκειται για κίνηση (χωρίς κομματικές ή πολιτικές επιδιώξεις) που αυθόρμητα δημιουργήθηκε ως αντίδραση στις ανθελληνικές/μηδενιστικές και πολύ επικίνδυνες για την επιβίωση της πατρίδας μας, θέσεις μελών της επίσημης Επιτροπής Ελλάδα 21, όπως ανάμεσα και σε άλλες ότι: δεν υπήρξε εθνική επανάσταση, περνούσαμε πολύ ευχάριστα υπό τους Τούρκους, ουδεμία σχέση έχουμε με τους αρχαίους Έλληνες, αλλά αντιθέτως πάσχουμε από προγονοπληξία, τα 200 χρόνια θα πρέπει να αποτελέσουν την ευκαιρία επανεγγραφής της ιστορίας μας, το ελληνικό ΕΘΝΟΣ και κράτος έχει ζωή 200 μόνον ετών, και τελευταίως έγινε και “συνέδριο για τον Αλή πασά”!!!!! και άλλα ανάλογα. Και το αυθόρμητο ερώτημα είναι που οδεύουμε!

*Ότι η κίνηση μας αυτή, χωρίς καμία απολύτως στήριξη από την Πολιτεία ή από τα συστημικά ΜΜΕ, αλλά όμως με τη συμπαράσταση 72000 υποστηρικτών, ανεξάρτητων ΜΜΕ, πληθώρας πνευματικών και σκεπτόμενων Ελλήνων και απεριόριστης πατριωτικής εθελοντικής εργασίας, αγωνίστηκε για να αναπληρώσει το κενό της ουσιαστικής έλλειψης εορτασμού για την Επανάσταση (ή και ίσως τον εκ των προτέρων σχεδιασμό υποβάθμισης του εορτασμού της επετείου ή/και αποτυχίας του).

*Ότι η (ανεπίσημη) Επιτροπή μας ΤΙΜΗΣΤΟ 21 είχε μια χειμαρρώδη δραστηριότητα που συνεχίζεται (παρότι σκιώδης, εφόσον τα συστημικά ΜΜΕ την αγνοούν) σε όλους τους τομείς του εορτασμού της επετείου, που επέτρεπε η πανδημία, αλλά και τα περιορισμένα οικονομικά μέσα μας (από την πώληση του βιβλίου μας και από μικρές ιδιωτικές δωρεές). Το κέντρο των προσπαθειών μας ήταν η αντίδραση στον εθνομηδενισμό, που τρώει ως σαράκι την πατρίδα μας, καθώς και η διαπίστωση ότι από τους δύο βασικούς στόχους της Επανάστασης: ελευθερία και ανεξαρτησία, ο δεύτερος δεν υλοποιήθηκε και ρίχνει τη βαριά του σκιά στο σύνολο του χειρισμού των προβλημάτων μας, εθνικών, οικονομικών, δημογραφικών, κλπ. Με επίκεντρο την υποτέλεια και τις δυσμενείς της συνέπειες διοργανώσαμε ήδη 3 διαδικτυακά συνέδρια και ετοιμάζουμε το 4ο, που θα αναφέρεται στους χειρισμούς για το μεταναστευτικό/λαθρομεταναστευτικό.

*Οτι το ΦΒ, χωρίς αιτία και δικαιολογία κατάργησε τον Μάιο του 2021 το Λογ. μας ΤΙΜΗΣΤΟ 21 με 70000 υποστηρικτές και αναγκαστήκαμε να δημιουργήσουμε άλλον ως ΤΙΜΗΣΤΟ 1821».

 

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι