Τα αλβανικά ΜΜΕ για την μητέρα του Πύρρου Δήμα

Τα αλβανικά ΜΜΕ για την μητέρα του Πύρρου Δήμα

Κηδεύθηκε στην Χιμάρα η μητέρα του Πύρρου Δήμα, Ελευθερία, που έπαθε ανακοπή σε ηλικία 75 ετών. Πριν από τέσσερα χρόνια πάλι από ανακοπή είχε πεθάνει εκεί και ο πατέρας του Πύρρου Δήμα, Βίκτωρας.

Αλβανικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι η γυναίκα είχε εγκαταλειφθεί από τα παιδιά της και ότι είχε πεθάνει τεσσερις ημέρες προτού βρεθεί νεκρή από γείτονες, λόγω της σήψης και της δυσοσμίας. Όμως όταν πέθανε ο σύζυγός της, η Ελευθερία Δήμα μετεγκαταστάθηκε κοντά στα παιδιά της Πύρρο και Οδυσσέα στην Ελλάδα. Τα καλοκαίρια ήθελε να πηγαίνει στη Χιμάρα, όπου έμενε μέχρι το Νοέμβριο. Προτιμούσε τον τόπο που γεννήθηκε και τα τελευταία δύο χρόνια έμενε περισσότερο χρόνο εκεί, καθώς παιδιά και εγγόνια περνούσαν το μεγαλύτερο διάστημα στις ΗΠΑ.

Βαρύ πένθος για τον Πύρρο Δήμα: Έφυγε από τη ζωή η μητέρα του, Ελευθερία | Ελλάδα Ειδήσεις

Η 75χρονη δεν είχε προβλήματα υγείας σε αντίθεση με τον πατέρα του Πύρρου, ο οποίος δυο μήνες πριν το μοιραίο είχε έρθει στην Αθήνα για καρδιολογικές εξετάσεις. Εκείνος έπαθε ανακοπή μόλις γύρισε στην Χιμάρα, όταν ολοκλήρωσε τις εξετάσεις που δεν ξέρουμε τι έδειξαν. Τότε μάλιστα ο Πύρρος Δήμας ήταν στις ΗΠΑ και γύρισε αμέσως για την κηδεία.

Στην τελευταία της κατοικία συνόδεψαν την Ελευθερία Δήμα, το γένος Μπολάνου, τα παιδιά της Πύρρος και Οδυσσέας, συγγενείς και φίλοι, οι κάτοικοι της Χιμάρας αλλά και ευρύτερα ο Βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός. Τάφηκε πλάι στον σύζυγό της Βίκτωρα Δήμα.

Το 2018 ο Πύρρος Δήμα έχασε και την σύζυγό του, την δημοσιογράφο του αθλητικού ρεπορτάζ Αναστασία Σδούγκου, που παρουσίασε σπάνια μορφή κακοήθειας στον εγκέφαλο. Από τα τέσσερα παιδιά τους, ο ένας είναι φαντάρος στο Σουφλί (έχει ολοκληρώσει τις σπουδές του στις ΗΠΑ), η μεγάλη κόρη επίσης σπούδασε στις ΗΠΑ και επέστρεψε στην Ελλάδα, ενώ η 20χρονη κόρη σπουδάζει στο Σικάγο και ο μικρός πηγαίνει στο δημοτικό.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι