Τα ΕΛΤΑ ενημερώνουν για απάτη

Με 158 ψήφους υπέρ πέρασε ο προϋπολογισμός

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ελληνικό δημόσιο και Eurobamk) ενημερώνουν ότι δεν αποστέλλουν e-mail ή SMS, μέσω των οποίων ζητούν στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού ή πιστωτικής κάρτας και εφιστούν την προσοχή των πελατών τους επειδή κάποιοι αποστέλλουν  ύποπτα SMS σε άγνωστο αριθμό χρηστών.

Τα ΕΛΤΑ επισημαίνουν ότι πρόκειται για απόπειρες εξαπάτησης και προσπάθεια υποκλοπής προσωπικών στοιχείων (phishing) και συνιστούν στους πολίτες να είναι προσεκτικοί και σε περίπτωση που λάβουν τέτοιου είδους κακόβουλα μηνύματα, να μην απαντήσουν σε αυτά,να μην ακολουθήσουν τυχόν συνδέσμους ((Links) και να μην δώσουν τους προσωπικούς κωδικούς (Username και Password) των τραπεζικών λογαριασμών και πιστωτικών τους καρτών. Εχει ηδηενημερωθεί σχετικά η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι