Τα fake news που διέψευσε ο Χαρδαλιας

Προσωπική μου δέσμευση ότι θα είμαστε καθημερινά χρήσιμοι στην κοινωνία δηλώνει ο Χαρδαλιάς

Σειρά fake news που κυκλοφόρησαν αλλά δεν έχουν σχέση με τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί διέψευσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Δεν απαγορεύονται οι μετακινήσεις για άτομα από 65 ετών και άνω, ενώ δεν απαγορεύεται η κυκλοφορία από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις έξι το πρωί, ξεκαθάρισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο κ. Χαρδαλιάς έκανε λόγο για fake news που έχουν κυκλοφορήσει ωστόσο δεν έχουν καμία βάση καθώς δεν έχει υπάρξει σχετική απόφαση.

Όπως είπε χαρακτηριστικά δεν έχει υπάρξει απαγόρευση κυκλοφορίας για άτομα άνω των 65 ετών παρά μόνο ισχυρή σύσταση να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, ενώ και για δήθεν απαγόρευση κυκλοφορίας από τα μεσάνυχτα τόνισε ότι ζητήθηκε η άσκοπη μετακίνηση τις συγκεκριμένες ώρες καθώς και ότι δεν υπάρχει σχετικό πρόστιμο.

«Αφήσαμε σήμερα πίσω μας 42 μέρες πρωτόγνωρων διαδικασιών μας. Μπήκαμε σε μια διαδικασία που έχει ως προτεραιότητα την τήρηση των κανόνων σωματικής υγιεινής. Ο ιός είναι ακόμα εδώ» προειδοποίησε.

Κατά την καθημερινή ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα επανέλαβε την ανάγκη να τηρούνται αυστηρά τα μέτρα αυτοπροστασίας.

«Χέρια πλένουμε, αποστάσεις κρατάμε, μάσκες φοράμε», είπε χαρακτηριστικά.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx