Τα μάζεψαν από το Πόρτο Χέλι οι γαλαζοαίματοι μετά την κατσάδα

Τα μάζεψαν από το Πόρτο Χέλι οι γαλαζοαίματοι μετά την κατσάδα

Άρον-άρον επέστρεψαν στην Ολλανδία από την Ελλάδα όπου είχαν ξανάρθει για διακοπές ο βασιλιάς της χώρας Γουλιέλμος-Αλέξανδρος και η βασίλισσα Μάξιμα μετά το σάλο που προκλήθηκε στη χώρα οι κάτοικοι της οποίας καλούνται να τηρούν πλεον αυστηρά περιοριστικά μέτρα.

«Είδαμε έντονες αντιδράσεις» ανέφεραν σε δήλωσή τους με την οποία ανακοίνωναν την επιστροφή τους στην Ολλανδία. «Για να νικήσουμε την Covid-19 πρέπει να ακολουθούμε τους κανόνες. Η συζήτηση που προκλήθηκε από τις διακοπές μας δεν συνεισφέρει σε αυτό» καταλήγει το βασιλικό ζεύγος της Ολλανδίας.

Στην υπόθεση ενεπλάκη και ο πρωθυπουργός της χώρας, Μαρκ Ρούτε, αναγνωρίζοντας ότι το γεγονός ότι δεν παρενέβη για να σταματήσει τις βασιλικές διακοπές ήταν λάθος.

Σε δική του επιστολή προς το κοινοβούλιο της Ολλανδίας ο Ρούτε σημειώνει ότι «αντιλήφθηκα αρκετά αργά ότι οι διακοπές αυτές δεν μπορούν να συνεχίζονται όταν τα κρούσματα κορωνοϊού αυξάνονται και τα μέτρα γίνονται πιο αυστηρά. Θα έπρεπε να παρέμβω. Αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη» πρόσθεσε ο Ολλανδός πρωθυπουργός.

Η χώρα των 17 εκατομμυρίων κατοίκων έχει 230.000 κρουσματα και  6.700 θανάτους. Τις τελευταίες μέρες προχώρησε σε μερικό lockdown φτάνοντας στα άκρα, ενώ επί μήνες ολόκληρους ουσιαστικά κανένα μέτρο δεν είχε ληφθεί από το κράτος, έχοντας ακόμα και τη μάσκα ως προαιρετική. Τα νοσοκομεία πλέον δεν μπορουν να αντιμετωπίσουν τα 6.000-7.000 νέα κρουσματα την ημέρα και στέλνουν ασθενείς σε γερμανικά νοσοκομεία.

Όμως όσο κι αν θεώρησαν πολλοί  ως απρέπεια τις διακοπές του βασιλικού ζεύγους, συνιστά η όλη υπόθεση και λίγο λαϊκιστικό φάουλ, υποστηρίζουν οι γαλαζοαίματοι, αφού τα μέτρα αυτά ελήφθησαν μόλις προ ολίγων ημερών και όταν έφυγαν για διακοπές στην Ελλάδα κανένας περιορισμός δεν ίσχυε.

king_belgium

Το ζεύγος είχα ξαναφάει κατσάδα τον Αύγουστο, όταν είχαν έρθει πάλι στην Ελλάδα και φωτογραφήθηκε στη Μήλο με έναν ταβερνιάρη, «χωρίς να φοράνε μάσκα και σε απόσταση μικρότερη από 2 μέτρα ανάμεσά τους».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι