Τα νεότερα για την κατάσταση της υγείας του Νίκου Χαρδαλιά

Τα νεότερα για την κατάσταση της υγείας του Νίκου Χαρδαλιά

Αύριο παίρνει κατά πάσα πιθανότητα εξιτήριο ο Νίκος Χαρδαλιάς που υπέστη χτες αγγειοπλαστική λόγω ισχαιμικού επεισοδίου. Η ισχαιμία του μυοκαρδίου αναπτύσσεται όταν μειώνεται η ροή του αίματος στον καρδιακό μυ, λόγω μερικής ή πλήρους απόφραξης των στεφανιαίων αγγείων ή  καρδιακών αρτηριών.

Η σύζυγός του Γιώτα Παναγιωτοπούλου, ανήρτησε το εξής στο Facebook: «Ο Νίκος είναι πολύ καλά. Συνεχίζουμε. Σας ευχαριστώ όλους από την ψυχή μου 🙏». Υπενθυμίζεται ότι ο ηλικίας 52 ετών πολιτικός, είχε υποστεί έμφραγμα και προ τριετίας και είχε νοσηλευθεί στην καρδιολογική κλινική του Κωνσταντοπούλειου Νοσοκομείου Αγία Όλγα, στη Νέα Ιωνία. 

Αυτός είναι και ο λόγος που όταν ένιωσε αδιαθεσία χθες το μεσημέρι, την ώρα που ασχολείτο με την πυρκαγιά στην Κερατέα, ζήτησε από τον υπασπιστή του να τον πάει στο “Αγία Όλγα”. Εκεί του τοποθετήθηκαν δύο stent που κρατούν ανοιχτά τα αγγεία σε σημεία στενώσεων ώστε να συνεχίζεται απρόσκοπτα η ροή του αίματος και εν προκειμένω η αιμάτωση του καρδιακού μυός.

«Δεν αισθάνομαι καλά»

Συγκεκριμένα, τις τελευταίες ημέρες είχε διάφορες ενοχλήσεις στο στήθος, με πόνους που περνούσαν. Χθες όμως είπε στον υπασπιστή του «δεν αισθάνομαι καλά». Τηλεφώνησε στον γιατρό του που του είπε να πάρει ένα υπογλώσσιο και να πάει αμέσως στο νοσοκομείο. Εκεί εισήχθη αμέσως για αγγειοπλαστική και εν συνεχεία νοσηλεύθηκε στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας της καρδιολογικής κλινικής του νοσοκομείου –ενός νοσοκομείου που έχει πολύ καλή έξωθεν μαρτυρία για την αγγειολογική – αγγειοχειρουργική κλινική του.

Χθες το απόγευμα, στο ιατρικό ανακοινωθέν του νοσοκομείου, ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Νέας Ιωνίας Κωνσταντοπούλειο (“Αγία Όλγα”), Χαράλαμπος Πρίφτης έγραφε τα εξής: «Περί την 14:30 σήμερα 16/08/2021 προσήλθε στο Νοσοκομείο μας ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Νικόλαος Χαρδαλιάς. Υπεβλήθη σε κλινικοεργαστηριακό έλεγχο και έγινε άμεσα στεφανιαιογραφία και αγγειοπλαστική στεφανιαίων αγγείων. Επιτυχώς. Θα παραμείνει στην Καρδιολογική Κλινική για παρακολούθηση».

Ο υφυπουργός έχει τις αισθήσεις του, συνομιλεί με το περιβάλλον του και μάλιστα χθες είχε και τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Στο νοσοκομείο τον επισκέφτηκε, μεταξύ άλλων, ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης. Στο πλευρό του βρίσκεται η σύζυγός του και ο αδερφός του. Τα καθήκοντα του κ. Χαρδαλιά έχει αναλάβει ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Παπαγεωργίου.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι