Τα νέα πρόσωπα στα ψηφοδέλτια ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Μητσοτάκης: "Μονόδρομος" η αυτοδυναμία – Επίθεση Ανδρουλάκη σε ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Τα ονόματα των νέων υποψηφίων βουλευτών έδωσε στην δημοσιότητα η ΝΔ, πέραν των νυν βουλευτών που θα είναι ξανά υποψήφιοι. Στα ψηφοδέλτια θα είναι ο Δημήτρης Αβραμόπουλος στον νομό Ηλείας, στην θέση του Κώστα Τζαβάρα που αποχωρεί, όπως και ο Νίκος Παπαθανάσης που απασχόλησε πρόσφατα με τα δάνειά του. Επίσης, υποψήφιος θα είναι ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της ΝΔ, Τάσος Γαϊτάνης.

Δεν θα είναι πάντως υποψήφια στην Θεσσαλονίκη η ευρωβουλευτής Μαρία Σπυράκη. Καθώς στον κατάλογο δεν περιλαμβάνονται οι νυν βουλευτές, δεν είναι σαφές τι θα γίνει με τον Κώστα Καραμανλή, αν και πληροφορίες επιμένουν ότι θα είναι ξανά υποψήφιος στις Σέρρες. Υπάρχει εκκρεμότητα με τον βουλευτή Θέμη Χειμάρα, για τον οποίο μένει να ολοκληρωθεί ο έλεγχος από τον ΣΔΟΕ για τις οικονομικές του δραστηριότητες.

Όπως αναφέρει το δελτίο Τύπου της ΝΔ οι υποψήφιοι είναι «πολίτες, καταξιωμένοι στις τοπικές κοινωνίες και στο επάγγελμά τους. Και όλοι τους πιστοί στο όραμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για την Ελλάδα του 2027. Το 50% του συνόλου των υποψηφίων της Νέας Δημοκρατίας θα είναι νέα πρόσωπα. Χωρίς συμμετοχή, μέχρι σήμερα, στην κεντρική πολιτική σκηνή, διεκδικώντας για πρώτη φορά την ψήφο των Ελλήνων πολιτών, αλλά και την ανανέωση του πολιτικού προσωπικού. Η συμμετοχή των γυναικών στα ψηφοδέλτια ανέρχεται σε ποσοστό 42% και των ανδρών στο 58%. Ενώ, ο μέσος όρος ηλικίας των νέων υποψηφίων είναι τα 44 έτη».

Αναλυτικά ο πίνακας των υποψηφίων βουλευτών

Τα ονόματα Τσίπρα

Δύο σημαντικές υποψηφιότητες που αναμένεται να προκαλέσουν ευρύτερη αίσθηση, της Διάνας Βουτυράκου και του Γρηγόρη Γεροτζιάφα ανακοίνωσε σήμερα με αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Στην ανάρτησή του ανέφερε: «Η Διάνα Βουτυράκου είναι Ιδρύτρια της Unique Minds. Το 2018 κατέκτησε την 1η θέση στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Ρομποτικής. Είναι η πρώτη Ελληνίδα και η νεότερη που ορίστηκε ποτέ κριτής σε Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής. Την καλωσορίζω ως υποψήφια βουλευτή στη Δυτική Αττική».

Για τον Γρηγόρη Γεροτζιάφα εξάλλου η ανάρτησή του αναφέρει: «Ο διεθνούς φήμης καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Σορβόννης στο Παρίσι -και επισκέπτης καθηγητής πανεπιστημίων σε Σικάγο, Νέα Υόρκη και Κύπρο-, Γρηγόρης Γεροτζιάφας, συστρατεύεται με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο ψηφοδέλτιο της Α’ Θεσσαλονίκης. Τον καλωσορίζω».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι