Τα ρωσικά ΜΜΕ προβάλλουν το ότι έφτασε στην Ουκρανία Έλληνας ως εκπαιδευτής για τα F-16

Νέες αεροπορικές επιθέσεις από την Τουρκία στους Κούρδους της Συρίας,

«Ο πρώτος Έλληνας αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας βρίσκεται ήδη στο Κίεβο ως εκπαιδευτής για Ουκρανούς στη χρήση μαχητικών αεροσκαφών F-16 που δόθηκαν “ως δώρο” από διάφορες χώρες μέλη του ΝΑΤΟ», αναφέρει το RiaNovosti, επικαλούμενο ως πηγή το Defense-point.gr. Στην ίδια πηγή παραπέμπει και το TASS και τα άλλα ρωσικά μέσα, που προβάλλουν ιδιαίτερα το θέμα.

Παραθέτουν και το αρχικό κείμενο από την ελληνική αμυντική ιστοσελιδα defence-point, που μεταξύ άλλων αναφέρει ότι οι Έλληνες «έχοντας χειριστεί μαχητικά αεροσκάφη F-16 για σχεδόν τέσσερις δεκαετίες έναντι της τουρκικής επιθετικότητας, έχουν συσσωρεύσει τεράστια εμπειρία και γνώση στην επιχειρησιακή χρήση του μαχητικού, ειδικά σε κλειστές εναέριες μάχες».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι