Τα Σκόπια ψάχνουν λύση για τη Βουλγαρία, στην Αθήνα ο ΥΠΕΞ τους

Εξώδικο του Δοξιάδη στον Καλπαδάκη – Δεν κατασκεύασα κανένα ψεύδος

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, θα συναντηθεί την Πέμπτη με τον υπουργό Εξωτερικών των Σκοπίων, Bujar Osmani. Οι συζητήσεις θα εστιασθούν σε ζητήματα διμερών πολιτικών και οικονομικών σχέσεων, συμπεριλαμβανομένης της συνεργασίας για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας, καθώς και σε θέματα περιφερειακού ενδιαφέροντος, με έμφαση στην ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων.

Ένα από τα θέματα που θα θελήσουν να θέσουν οι βόρειοι γείτονες είναι το πρόβλημα που έχει ανακύψει για την ένταξή τους μετά το βέτο της Βουλγαρίας. Μετά το τέλος των συνομιλιών, οι δύο υπουργοί Εξωτερικών θα υπογράψουν τρία Μνημόνια Συνεργασίας και συγκεκριμένα στον τομέα της Διπλωματικής Εκπαίδευσης, στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας και της οικονομικής συνεργασίας.

Εν συνεχεία ο Νίκος Δένδιας θα αναχωρήσει για Ιταλία και Πορτογαλία. Στη Ρώμη θα έχει συνάντηση με τον Ιταλό ομόλογό του, Λουίτζι Ντι Μάιο, στο πλαίσιο της οποίας θα συζητήσουν θέματα διμερούς και ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, καθώς και τις πρόσφατες περιφερειακές εξελίξεις. Κατόπιν ο υπουργός Εξωτερικών θα μεταβεί στην Πορτογαλία, η οποία ασκεί την Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ για το α’ εξάμηνο του 2021, και εκεί θα συναντηθεί με τον ομόλογό του Αουγούστο Σάντος Σίλβα, προκειμένου να συζητήσουν -μεταξύ άλλων- τις ευρωτουρκικές σχέσεις.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι