Τα τριήμερα και τα εργοστάσια “φάγανε” την Πέλλα – Αδιαχώρητο στα νοσοκομεία

Πέθαναν δύο μη εμβολιασμένοι γιατροί

Ο αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, Ιορδάνης Τζαμτζής, αποδίδει τον μεγάλο αριθμό των κρουσμάτων στην περιοχή στους πολλούς επισκέπτες το εορταστικό διάστημα της 28ης Οκτωβρίου, κυρίως από τη Θεσσαλονίκη, στην Έδεσσα, στα λουτρά Πόζαρ, στον Άγιο Αθανάσιο και αλλού. Εντούτοις τον Οκτώβριο υπήρχαν και πολλά κρούσματα σε εργάτες γης και σε ντόπιους σε εργοστάσια και μονάδες επεξεργασίας.

«Είμαστε σχεδόν καθημερινά σε περισσότερα από 100 κρούσματα. Εδώ και μέρες έχουμε ζητήσει περισσότερα κλιμάκια του ΕΟΔΥ στο νομό μας για τη διενέργεια τεστ. Τα νοσοκομεία έχουν φρακάρει και κάνω έκκληση στους πολίτες για υπευθυνότητα. Η έξαρση των κρουσμάτων παρατηρήθηκε μετά το διάστημα 24 με 28 Οκτωβρίου, το οποίο μας έκανε πολύ μεγάλη ζημιά. Τότε γέμισαν την Έδεσσα, τον Άγιο Αθανάσιο, το Λουτράκι και άλλες περιοχές πολλοί επισκέπτες από τη Θεσσαλονίκη και αλλού. Πριν από αυτό το πενθήμερο βρισκόμασταν σε χαμηλή κλίμακα και τώρα υπάρχει πολύ σοβαρό θέμα. Δυστυχώς, βρισκόμαστε ίσως στη χειρότερη κατάσταση από κάθε άλλη περιοχή στη χώρα αναλογικά με τον πληθυσμό μας», είπε ο κ. Τζαμτζής.

Ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Πέλλας, Χαράλαμπος Αποστολίδης, προσθέτει ότι γίνεται τιτάνια προσπάθεια, ώστε να διακομίζονται ασθενείς σε νοσοκομεία άλλων περιοχών της χώρας, ακόμα και στην Αλεξανδρούπολη.

«Τα δύο νοσοκομεία του νομού,  της Έδεσσας και  των Γιαννιτσών, έχουν γεμίσει, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει η δυνατότητα εξασφάλισης νοσηλείας σε νέους ασθενείς. Κάθε μέρα τα άδεια κρεβάτια μετρούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού», λέει ο κ. Αποστολίδης. «Όλες οι κλινικές και στα δύο νοσοκομεία έχουν συμπτυχθεί σε ένα χώρο και όλος ο υπόλοιπος χώρος διατέθηκε για τον κορονοϊό. Τα προβλήματα είναι πολλά, μια και τα νοσοκομεία έχουν γίνει ουσιαστικά χώροι περίθαλψης μόνον μίας νόσου», αναφέρει.

«Οι ΜΕΘ βρίσκονται στο ‘’κόκκινο’’ και γίνεται μεγάλη προσπάθεια, ώστε να μεταφέρονται ασθενείς σε άλλα νοσοκομεία της χώρας, ακόμα και στην Αλεξανδρούπολη. Το ισοζύγιο εισαγωγών και εξιτηρίων είναι πολύ αρνητικό. Την κατάσταση δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο το γεγονός ότι ένα μεγάλο μέρος του υγειονομικού προσωπικού νοσεί ή βρίσκεται σε καραντίνα. Η μόνη λύση είναι να επιταχθούν άμεσα οι ιδιωτικές κλινικές», λέει  ο κ. Αποστολίδης.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι