Τα βρήκαν με Ούγγρους και Πολωνούς σε όλα – “Απελευθερώθηκε” το ταμείο Ανάκαμψης

Τα βρήκαν με Ούγγρους και Πολωνούς σε όλα – “Απελευθερώθηκε” το ταμείο Ανάκαμψης

Επιτεύχθηκε η συμφωνία για το Ταμείο Ανάκαμψης στη Σύνοδο Κορυφής, όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, στο Twitter.

Ο Σαρλ Μισέλ τόνισε ότι «τώρα μπορούμε να ξεκινήσουμε με την υλοποίηση του σχεδίου και να ξαναχτίσουμε τις οικονομίες μας. Το ορόσημο-πακέτο ανάκαμψης θα προωθήσει τις πράσινες και ψηφιακές μεταβάσεις μας.»

Όπως είχε ήδη γραφτεί οι Πολωνοί και οι Ούγγροι ήραν το βέτο που ειχε “παγώσει” το Ταμείο Ανάκαμψης όταν η Γερμανία “παζάρεψε” (μεταξύ άλλων) την χρονική μετάθεση των κυρώσεων για αντιδημοκρατικές πρακτικές. Εν συνεχεία η συμφωνία της τριάδας υποβλήθηκε προς έγκριση σε όλους τους ηγέτες των χωρών – μελών και υπερψηφίστηκε.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι