Τα ξένα ΜΜΕ για την Μόρια – Πρώτο θέμα στο τομέα “διεθνή”

Τα ξένα ΜΜΕ για την Μόρια – Πρώτο θέμα στο τομέα “διεθνή”

«H Mόρια φλέγεται και οι ελληνικές αρχές αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο εμπρησμών και προβοκάτσιας», γράφει η γερμανική εφημερίδα Bild με εκτενές ρεπορτάζ από τους ανταποκριτές της.

«Ο μεγαλύτερος προσφυγικός καταυλισμός της Ελλάδας φλέγεται», γράφει η Monde. Aναφέρει ότι η φωτιά ξέσπασε μετά από επεισόδια με μετανάστες. Στο γαλλικό gοοgle news η φωτιά είναι πρώτο θέμα στα “Διεθνή”.

«Η φωτιά στον προσφυγικό καταυλισμό της Λέσβου αναγκάζει χιλιάδες να τον εκκενώσουν» αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Guardian προσθέτοντας πως «οι φλόγες στο υπερπλήρη καταυλισμό στη Μόρια κατέστρεψαν σκηνές και κοντέινερ και ανάγκασαν μετανάστες που ζουν εκεί να φύγουν». Η βρετανική εφημερίδα υπογραμμίζει ότι η δομή φιλοξενεί πάνω από τέσσερις φορές μεγαλύτερο αριθμό απ’ τη χωρητικότητά της και ότι συχνά έχει ασκηθεί κριτική από ανθρωπιστικές οργανώσεις για τις κακές συνθήκες διαβίωσης.

Η φωτιά που κατέκαψε τον κέντρο υποδοχής προσφύγων στη Μόρια είναι δεύτερο θέμα στην ιστοσελίδα του BBC που γράφει ότι «καταστράφηκε ο μεγαλύτερος προσφυγικός καταυλισμός της Ελλάδας».

«Φωτιά ξέσπασε στον κατάμεστο καταυλισμό μεταναστών στη Μόρια», μεταδίδει το Reuters, αναφέροντας ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματισμούς ούτε για τα αίτια της πυρκαγιάς, ενώ αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν στο πρακτορείο ότι είδαν πρόσφυγες να φεύγουν με τα λιγοστά υπάρχοντά τους.

«Ο μεγαλύτερος καταυλισμός μεταναστών της Ευρώπης, η Μόρια, καταστράφηκε τελείως μετά από πυρκαγιές που ξέσπασαν νωρίς την Τετάρτη σε έναν υπέρμετρα πυκνοκατοικημένο χώρο στο νησί της Λέσβου», γράφει το αμερικανικό CNN.

Ολα τα ΜΜΕ αναφέρονται στο μεγάλο αριθμό μεταναστών που φιλοξενούνταν εκεί και στο μεγάλο πρόβλημα που ανακύπτει τώρα για τη φιλοξενία τους.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι