Ταίλανδέζα έβγαλε βόλτα το λεονταράκι της!

Ταίλανδέζα έβγαλε βόλτα το λεονταράκι της!

Συνελήφθη Ταϋλανδέζα που έβγαλε βόλτα λεονταράκι ηλικίας εννέα μηνών με το αμάξι της Bentley σε κεντρικό δρόμο της τουριστικής πόλης Πατάγια. Οι αρχές της απήγγειλαν κατηγορίες για παράνομη κατοχή του ζώου.

Η αστυνομία ξεκίνησε έρευνα για το βίντεο, το οποίο είχε πάνω από 2,6 εκατομμύρια προβολές στο Ίντερνετ. Η Σαουανγκίτ Κοσουγκνέρν συνελήφθη και κατηγορείται ότι παραβίασε το νόμο για το περιβάλλον και τους φυσικούς πόρους «έχοντας στην κατοχή της χωρίς άδεια ζώο προστατευόμενου είδους», αναφέρει η αστυνομία στον επίσημο λογαριασμό της στο Facebook. «Την συλλάβαμε βάσει νόμου του 2019 περί προστασίας των άγριων ζώων», προσθέτει η αστυνομία. Βάσει του νόμου αυτού, στην Ταϊλανδέζα μπορεί να επιβληθεί πρόστιμο έως και 100.000 μπατ (περίπου 2.600 ευρώ) και ποινή φυλάκισης ενός έτους.

Η Σαουανγκίτ δήλωσε στην αστυνομία ότι αγόρασε το λιονταράκι από μια άλλη γυναίκα έναντι 250.000 μπατ (περίπου 6.300 ευρώ), αλλά δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει επίσημο έγγραφο για την αγορά του ελλείψει πληροφοριών για το φύλο του ζώου. Η ίδια είπε ότι το κρατούσε σε σπίτι που νοίκιαζε από έναν άνδρα, ο οποίος ζει στη Σρι Λάνκα. Ο οδηγός της πάντως απελάθηκε στη Σρι Λάνκα σύμφωνα με ανακοίνωση της υπηρεσίας Εθνικών Πάρκων και Άγριας Ζωής. Δεν αναφέρεται τι απέγινε ο επίσης κατηγορούμενος Ουκρανός “φύλακας” που είχε προσλάβει η γυναίκα για την περιποίηση το ζώου.

Στην Ταϊλάνδη έχουν δηλώσει παραδόξως 38 άτομα ότι έχουν 224 λεοντάρια. Είναι άγνωστο αν όλοι αυτοί έχουν ελεγχόμενους μικρούς ζωολογικους κήπους ή αν εμπορεύονται τα ζώα ή αν έχουν κάνει εικονικές δηλώσεις κατοχής.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι