Ταϊλάνδη: Το κόμμα της χούντας νικητής των εκλογών

Ταϊλάνδη: Το κόμμα της χούντας νικητής των εκλογών

To υποστηριζόμενο από τη χούντα κόμμα Phalang Pracharat κέρδισε τη λαϊκή ψήφο στις βουλευτικές εκλογές της Κυριακής (8,4 εκατομμύρια ψήφοι), ανακοίνωσε σήμερα η Εκλογική Επιτροπή της Ταϊλάνδης κατά την ανακοίνωση των ανεπίσημων ακόμη αποτελεσμάτων των πρώτων εκλογών που διεξήχθησαν στη χώρα μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα του 2014.

Το κύριο κόμμα της αντιπολίτευσης Pheu Thai, η εκλεγμένη κυβέρνηση του οποίου ανατράπηκε με το στρατιωτικό πραξικόπημα, έλαβε 7,9 εκατομμύρια ψήφους, δήλωσε ο Κριτ Ουρουόνγκσε, αναπληρωτής γενικός γραμματέας της Εκλογικής Επιτροπής.

Τα αποτελέσματα αυτά αντιπροσωπεύουν το 100% των καταμετρημένων ψήφων, αλλά θα συνεχίσουν να θεωρούνται ανεπίσημα έως ότου ανακοινωθούν τα τελικά αποτελέσματα στις 9 Μαΐου. Η Εκλογική Επιτροπή δεν ανακοίνωσε τον αριθμό των εδρών που λαμβάνει το κάθε κόμμα στην 500μελή Βουλή των Αντιπροσώπων.

Ωστόσο σύμφωνα με τα αποτελέσματα, όσον αφορά τις 350 έδρες εκλογικών περιφερειών στην κάτω βουλή, στις οποίες οι υποψήφιοι εκλέγονται άμεσα, το Pheu Thai εξασφαλίζει 137 και το Palang Pracharat 97.

Οι εναπομείνασες 150 έδρες της Βουλής των Αντιπροσώπων κατανέμονται βάσει ενός περίπλοκου συστήματος ανάλογα με τον συνολικό αριθμό ψήφων που έλαβε το κάθε κόμμα.

Ωστόσο και τα δύο αυτά κόμματα, στηριζόμενα στους υπολογισμούς τους για τον αριθμό των εδρών που έχουν εξασφαλίσει από αυτές τις 150 βάσει των μερικών αποτελεσμάτων, υποστήριξαν ότι κέρδισαν την εντολή για τον σχηματισμό της επόμενης κυβέρνησης της Ταϊλάνδης.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι