Ταλιμπάν σε Τουρκία: “Φύγετε από το Αφγανιστάν”

Ένα βήμα πριν την Καμπούλ οι Ταλιμπάν

Ο εκπρόσωπος του ισλαμικού κινήματος των Ταλιμπάν Suhail Shaheen, σύμφωνα με τις πληροφορίες του ιρανικού πρακτορείου ειδήσεων Mehr, επανέλαβε ότι η Τουρκία ως χώρα μέλος του ΝΑΤΟ, πρέπει να αποσύρει τις δυνάμεις της από το Αφγανιστάν, σύμφωνα με την συμφωνία που υπεγράφη με τις Ηνωμένες Πολιτείες στις 29 Φεβρουαρίου 2020.

«Η Τουρκία είναι μια μεγάλη μουσουλμανική χώρα και το Αφγανιστάν έχει ιστορικές σχέσεις μαζί της και ελπίζουμε να έχουμε ισχυρές και θετικές σχέσεις μαζί της μετά το σχηματισμό της νέας ισλαμικής κυβέρνησης στη χώρα μας στο μέλλον», είπε επιπλέον ο Shaheen, σχολιάζοντας την τριήμερη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών του Ιράν, της Τουρκίας και της αφγανικής κυβέρνησης, που πραγματοποιήθηκε στην Αττάλεια στα τέλη Ιουνίου.

Η προσφορά της Τουρκίας να εξασφαλίσει τον έλεγχο στο αεροδρόμιο της Καμπούλ μετά την ολοκλήρωση της αποχώρησής των δυνάμεων του ΝΑΤΟ από το Αφγανιστάν, αργότερα φέτος, θεωρείται σε μεγάλο βαθμό ως απόπειρα της Άγκυρας να κερδίσει πόντους εύνοιας απέναντι στην Ουάσινγκτον, αλλά, μια τέτοια αποστολή είναι γεμάτη με κινδύνους και αβεβαιότητες, όπως υπενθύμιζε ο εκπρόσωπος του ισλαμικού κινήματος, που συνεχίζει την προέλαση του στο Αφγανιστάν.

https://www.youtube.com/watch?v=0bBhR9Jo8UQ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι