Τανκς κλείνουν τον δρόμο των προσφύγων στην Ιορδανία

Τανκς κλείνουν τον δρόμο των προσφύγων στην Ιορδανία

Ο ιορδανικός στρατός άρχισε σήμερα την διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας σε χιλιάδες Σύρους, οι οποίοι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους, μετά τις πρόσφατες στρατιωτικές επιχειρήσεις στην νότια Συρία, και έχουν αναζητήσει καταφύγιο στα σύνορα με την Ιορδανία.

Χιλιάδες Σύροι έχουν συγκεντρωθεί σε συνοριακό πέρασμα και ζητούν να τους επιτραπεί ή είσοδος στην Ιορδανία, η οποία έχει κλείσει τα σύνορα, καθώς φιλοξενεί ήδη περισσότερους από 650.000 πρόσφυγες.

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μεταδίδουν εικόνες που δείχνουν τεράστια πλήθη, ανάμεσά τους πολλές γυναίκες και παιδιά, αλλά και στρατιωτικές δυνάμεις και τανκς που κλείνουν την πρόσβαση προς τα ιορδανικά εδάφη.

Την ίδια ώρα, στο εσωτερικό της Ιορδανίας, αυξάνονται οι πιέσεις προς την κυβέρνηση προκειμένου να επιτραπεί η είσοδος προσφύγων από την Συρία, πολλοί από τους οποίους έχουν συγγενικούς δεσμούς με Ιορδανούς που κατοικούν στην μεθόριο.

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι