Ταξιαρχίες Χεζμπολάχ: “Σταματάμε τις επιθέσεις σε Αμερικανούς” – Τί λέει το Πεντάγωνο

Ταξιαρχίες Χεζμπολάχ: “Σταματάμε τις επιθέσεις σε Αμερικανούς” – Τί λέει το Πεντάγωνο

Η Κατάεμπ Χεζμπολάχ ή Ταξιαρχίες της Χεζμπολάχ, ισχυρή ένοπλη φιλοϊρανική οργάνωση που εδρεύει όμως στο Ιράκ, ανακοίνωσε σήμερα την αναστολή όλων των στρατιωτικών της επιχειρήσεων κατά των αμερικανικών στρατευμάτων στην περιοχή, σε μια απόφαση που αποσκοπεί να μην φέρει σε αμηχανία ή δύσκολη θέση την ιρακινή κυβέρνηση, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της.

«Ανακοινώνουμε την αναστολή των στρατιωτικών μας επιχειρήσεων και των επιχειρήσεων ασφαλείας κατά των δυνάμεων κατοχής, προκειμένου να αποφύγουμε να φέρουμε σε δύσκολη θέση την ιρακινή κυβέρνηση”, ανακοίνωσε η οργάνωση στην ιστοσελίδα της. Η Ουάσινγκτον μία ώρα νωρίτερα είπε ότι θα υπάρξουν αντίποινα για την επίθεση με drone που στοίχισε τη ζωή σε τρεις Αμερικανούς στρατιώτες στην Ιορδανία.

Το Πεντάγωνο αρνήθηκε να προβεί σε άμεσο σχόλιο μετά την ανακοίνωση της φιλοϊρανικής ένοπλης οργάνωσης και περιορίστηκε να δηλώσει: “Τα έργα υπερισχύουν των λόγων”. Όταν ρωτήθηκε επιμόνως επ΄αυτού, ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Πάτρικ Ράιντερ δήλωσε ότι έχουν ήδη γίνει τρεις επιθέσεις κατά των αμερικανικών δυνάμεων στην περιοχή μετά την επίθεση της 28ης Ιανουαρίου με μη επανδρωμένο αεροσκάφος σε βάση στην Ιορδανία κατά την οποία σκοτώθηκαν τρεις στρατιώτες και τραυματίστηκαν περισσότερα από 40 μέλη του στρατού. Ο εκπρόσωπος άφησε να εννοηθεί ότι θα ακολουθήσει απάντηση από τις ΗΠΑ.

“Σχετικά με την ανακοίνωση που υπάρχει εκεί, δεν νομίζω ότι θα μπορούσαμε να είμαστε πιο σαφείς ότι καλέσαμε τις πληρεξούσιες οργανώσεις του Ιράν να σταματήσουν τις επιθέσεις τους. Δεν το έχουν κάνει, και επομένως, θα απαντήσουμε σε χρόνο και με τρόπο που θα επιλέξουμε”, τόνισε ο Ράιντερ σε συνέντευξη Τύπου. “Όταν λέω ότι τα έργα υπερισχύουν των λόγων, ξέρετε, υπήρξαν τρεις επιθέσεις απ’ όσο γνωρίζω από την 28η Ιανουαρίου. Και θα το αφήσω εκεί”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι