Τελικά θα πάει στην ορκωμοσία της “πρώτης” ομάδας ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος…

Ανοίγουν στις 10 Ιανουαρίου τα σχολεία – Περισσότερα τεστ

Την πρώτη τους συνάντηση μετά την «κόντρα» που προκάλεσε το ιερό «αντάρτικο» θα έχουν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Aρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, καθώς ο προκαθήμενος της ελληνικής εκκλησίας θα παραστεί στην ορκωμοσία της πρώτης ομάδας των νέων υπουργών και υφυπουργών, στις 11:00.

Τη σχετική ανακοίνωση έκανε ο μητροπολίτης Αθηναγόρας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ενώ ο ίδιος λίγο νωρίτερα είχε αναφέρει ότι ο αρχιεπίσκοπος δεν θα παραστεί στην ορκωμοσία καθώς δεν είθισται να ορκίζει υπουργους και υφυπουργούς. Όπως ανέφερε ο κ. Αθηναγόρας, ο Αρχιεπίσκοπος κάνει ένα βήμα. Η τελετή φαίνεται ότι θα αποτελέσει βήμα για απευθείας διάλογο των κ. Μητσοτάκη και Ιερώνυμου μετά τη χθεσινή αντιπαράθεση για το πώς θα γίνει ο εορτασμός των Θεοφανείων, μετά και τα αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα που ανακοινώθηκαν το Σάββατο και επιτάσσουν οι ναοί να παραμείνουν κλειστοί για τους πιστούς.

Η εκκλησία είχε αντιδράσει με την Διαρκή Ιερά Σύνοδο να καλεί σε τέλεση της Θείας Λειτουργίας με ανοιχτούς ναούς και παρουσία πιστών, οι οποίοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι θα καταβάλουν σχετικό πρόστιμο σε τυχόν ελέγχους. Παράλληλα, είχε ανακοινώσει ότι θα γίνει και αγιασμός των υδάτων, παρά τα μέτρα. Απαντώντας, η κυβέρνηση διεμήνυσε ότι «ο νόμος δεν μπορεί να εφαρμόζεται κατά το δοκούν».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx