Τέλος και στα εναπομείναντα μέτρα για τον κορονοϊό

Ο Covid απεδείχθη φονικότερος και από τους πολέμους σύμφωνα με έρευνα του Lancet,

Την πλήρη άρση των έκτακτων υγειονομικών μέτρων κατά του κορονοϊού στην Ελλάδα αποφάσισε η Εθνική Επιτροπή Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες που συνεδρίασε προ ημερών, αλλά γνωστοποίησε σήμερα την κρίση της.

«Η Επιτροπή μετά από αξιολόγηση της επιδημιολογικής κατάστασης της χώρας κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα, εισηγήθηκε την άρση των έκτακτων υγειονομικών μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας κατά της Covid-19», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Στα νοσοκομεία, αν διαπιστωθούν ειδικές συνθήκες (π.χ. έξαρση τοπική), υπεύθυνη να εκδίδει έκτακτους υγειονομικούς κανόνες θα είναι η οικεία Επιτροπή Νοσοκομειακών Λοιμώξεων (ΕΝΛ). Στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων, στα Θεραπευτήρια Χρονίως Πασχόντων και σε κλειστές δομές φιλοξενίας ατόμων με αναπηρία, αρμόδια για τη λήψη τυχόν επιπρόσθετων μέτρων μετά από αξιολόγηση των κατά καιρούς επιδημιολογικών παραγόντων, θα είναι η οικεία Διοίκηση σε συνεργασία με το υγειονομικό προσωπικό κάθε δομής.

Όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, «παραμένει ωστόσο η ανάγκη προστασίας ευάλωτων ομάδων έναντι της Covid-19 και για το λόγο αυτό συνιστάται η τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας, ο επικαιροποιημένος εμβολιασμός και η λήψη αντιικής θεραπείας για όσους νοσούν».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι