Τέλος το μποϊκοτάζ των Εμιράτων στο Ισραήλ – Μεθαύριο η πρώτη απ’ ευθείας πτήση

Τέλος το μποϊκοτάζ των Εμιράτων στο Ισραήλ – Μεθαύριο η πρώτη απ’ ευθείας πτήση

Διάταγμα του προέδρου των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων  ακυρώνει το νόμο που προέβλεπε μποϊκοτάζ εις βάρος του Ισραήλ και πλέον επιτρέπεται η σύναψη εμπορικών και οικονομικών συμφωνιών μεταξύ των δύο χωρών.

Το διάταγμα του προέδρου Χαλίφα μπιν Ζάγιεντ αλ Νάχιαν έχει στόχο «να στηρίξει τη διμερή συνεργασία ώστε να επιτευχθεί η δημιουργία διμερών σχέσεων».

Εν τω μεταξύ, η ισραηλινή αεροπορική εταιρεία Εl Al σκοπεύει να πραγματοποιήσει την πρώτη απευθείας πτήση απο το αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν του Τελ Αβίβ, στο Αμπού Ντάμπι, πρωτεύουσα των Εμιράτων. Θα μεταφέρει ισραηλινή αντιπροσωπεία και υψηλόβαθμους συμβούλους του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ. Η πτήση θα αναχωρήσει στις 31 Αυγούστου στις 10:00 το πρωί. Οι ΗΠΑ είχαν μεσολαβήσει για τη σύναψη της συμφωνίας μεταξύ των δύο χωρών στις 13 Αυγούστου.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι