video

Τέμπη: 575.657 υπογραφές στο ψήφισμα Καρυστιανού για κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας

Τέμπη: 575.657 υπογραφές στο ψήφισμα Καρυστιανού για κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας

Ξεπέρασε τις 560.000 υπογραφές μέσα σε λίγα 24ωρα το ψήφισμα με το οποίο η Μαρία Καρυστιανού ζητά την υποστήριξη των πολιτών για την αναθεώρηση του Συντάγματος και την ενεργοποίηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών και κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας, για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

«Με τη συγκέντρωση 500.000 υπογραφών μπορούμε να πάμε στον εισαγγελέα με πολύ δυνατή φωνή. Ο εισαγγελέας πρέπει να παραδώσει τις υπογραφές στη Βουλή και η Βουλή να αποφασίσει. Με 500.000 υπογραφές δεν μπορεί να μας αρνηθεί να πάμε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Είναι νόμος του Κράτους. Και κει θα καταδικαστούν», ανέφερε η γιατρός Μαρία Καρυστιανού που έχασε στα Τέμπη την κόρη της, και που έχει ανεβάσει το ψήφισμα εδώ και πολλούς μήνες, πλην όμως αυτό έγινε γνωστό μετά την σχετικά πρόσφατη κατάθεσή της στην Εξεταστική.

Το ψήφισμα αναφέρει: «Οι Έλληνες πολίτες απαιτούν από την Βουλή, την έναρξη των διαδικασιών, για την αναθεώρηση του Συντάγματος και την ενεργοποίηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών, καθώς και την κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας, όταν προκύπτει ποινική ευθύνη πολιτικών προσώπων. Η ατιμωρησία πολιτικών προσώπων δεν συνάδει με την ηθική, ούτε με τη δημοκρατία, αρετές για τις οποίες είμαστε περήφανοι!»

/

Παρεμπιπτόντως, διέψευσε βίντεο του Κώστα Μπογδάνου ότι θα ειναι υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ όπως της καταλόγισαν κάποια μέσα και είπε ότι αγωνίζεται στη μνήμη του παιδιού της ως πολίτης και ως πρόεδρος του Συλλόγου «Τέμπη 2023».

O πρώην βουλευτής της ΝΔ είχε αναφέρει ότι δέχθηκε προτάσεις να ειναι υποψήφια από τον ΣΥΡΙΖΑ και από την Πλεύση Ελευθερίας και ότι εντέλει δέχθηκε του ΣΥΡΙΖΑ. Οταν η κυρία Καρυστιανού διέψευσε, ο Μπογδάνος έγραψε: «Η κα Καρυστιανού δεν θα είναι υποψήφια. Το ρεπορτάζ δεν επιβεβαιώθηκε. Στον ΣΥΡΙΖΑ όμως, που προσπάθησαν να πείσουν την κα Καρυστιανού να κατέβει υποψήφια μαζί τους και εισέπραξαν απόρριψη (αυτό είναι ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΟ), γιατί ακριβώς οδύρονται σήμερα;»

Επίσης σε τηλεοπτικό κανάλι σήμερα είπε: «Είμαι απόλυτα με τη Μαρία Καρυστιανού και εγώ θα ήθελα να κατέβει στην Ευρωβουλή με οποιοδήποτε κόμμα, για να διαλευκανθεί αυτή η σκοτεινή υπόθεση που για μένα είναι ένα έγκλημα το οποίο παραγράφεται μέσω μιας προσχηματικής επιτροπής και συγκαλύπτεται. Της ζητώ και συγγνώμη ευθέως σε περίπτωση που εθίγη από ένα ρεπορτάζ το οποίο απ’ το ΣΥΡΙΖΑ μου το δώσανε, πρώτη φορά το λέω στην εκπομπή, έχω και τα μηνύματα για όποιον θέλει, όχι απ’ το Μαξίμου που λέγαν κάποιοι». 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι