Τέμπη: Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους η πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων

Τέμπη: Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους η πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων

Απόψε ολοκληρώθηκε η απολογία της προέδρου της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων Ιωάννας Τσιαπαρίκου στον εφέτη ανακριτή που έχει αναλάβει το πολύνεκρο δυστύχημα των Τεμπών.

Η Ιωάννα Τσιαπαρίκου κατηγορείται για το κακούργημα της διατάραξης της ασφάλειας των συγκοινωνιών και για τα πλημμελήματα της ανθρωποκτονίας, της βαριάς σωματικής βλάβης και ελαφράς σωματικής βλάβης από αμέλεια κατά συρροή. Η πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων αφέθηκε ελεύθερη μετά την απολογία της, με τις δικαστικές αρχές να της επιβάλουν περιοριστικούς όρους -της υποχρεωτικής διαμονής στον τόπο κατοικίας της (και όχι σε κάποιο άλλο χώρο) και της παρουσίας μια φορά το μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής της.

Υπενθυμίζεται ότι η πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων είναι μια εκ των 41 κατηγορούμενων για το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου του 2023. Η ίδια υποστήριξε στην απολογία της ότι ως πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων δεν έχει αρμοδιότητα για την ασφάλεια του σιδηροδρόμου. Την ποινική της δίωξη είχε ζητήσει ο εφέτης ανακριτής Σωτήρης Μπακαΐμης που διενεργεί την κύρια ανάκριση για το δυστύχημα.

Ο Εφέτης ανακριτής έκρινε ότι η Τσιαπαρίκου, ως πρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής από το 2017 μέχρι και την τραγωδία της 28ης Φεβρουαρίου 2023, είχε πλήρη γνώση για τον κίνδυνο του σιδηροδρόμου λόγω της ιδιότητάς της. Από τους 41 μέχρι στιγμής κατηγορούμενους οι επτά κατηγορούνται για πράξεις που έγιναν μετά τη σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών, όπως το μπάζωμα του χώρου όπου έγινε το δυστύχημα και την έρευνα για τη φωτιά που ακολούθησε, και 34 για τη σύγκρουση καθ’ αυτή. Αναμένεται πάντως να ασκηθούν τις επόμενες ημέρες νέες ποινικές διώξεις.

Πηγή:dikastiko.gr

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx